Yayınlanma Tarihi: 16 Ağustos 2012 Perşembe

Kitap Okuma Cihazı Merkez Kütüphanemizde Hizmete Sunulmuştur

Fırsat eşitliği yaratmak ve birlikte yaşamayı sağlamak için Engelsiz Üniversite’nin önemli bir unsur olmasının bilinciyle engelli öğrencilerimize hizmet vermeyi ilke edinen Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Birimi tarafından tüm engelli öğrencilerimizin yararlanabilmesi amacıyla Kitap Okuma Cihazı temin edilmiştir. Üniversitemiz, Kurumsal Sosyal Sorumluluk ilkesinden yola çıkarak, kitap okuma cihazını aynı zamanda tüm engelli halkımızın yararlanabilmesi için Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi’nde hizmete sunmuştur.

Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Birimi Üst Kurul Üyesi Öğr. Gör.  Doğan DEMİRCİ, kitap okuma cihazının basılı metinleri çok kısa bir sürede taradığını, doğal insan sesine dönüştürerek seslendirdiğini ve doküman olarak saklanabilmesine olanak sağladığını ifade etti.  Kitap okuma cihazının dijital ortamda doküman olarak saklanabilen metinleri ayrı ayrı yahut kitap şeklinde de kaydetme özelliğinin olduğunu belirten DEMİRCİ, “Kaydedilen doküman doğal insan sesi kalitesinde istenildiğinde dinlenilebilmektedir ve tüm bu özellikleri ile görme engellilerin basılı metinlere erişebilmesine olanak sağlayan mükemmel bir okuma çözümüdür” dedi.