Yayınlanma Tarihi: 25 Eylül 2012 Salı

TKGM TUSAGA-Aktif Projesi Bilgilendirme ve Eğitim Etkinliği Düzenlendi

Ülkemizin en köklü kuruluşlarından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz (TKGM) tarafından hayata geçirilen, TUSAGA-Aktif sisteminin, tanıtılması kullanıcılara sistemin güncel durumu hakkında bilgiler verilmesi ve karşılaştıkları sorunlara yerinde çözüm bulabilmelerini sağlayabilmek amacıyla Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ile Üniversitemiz tarafından “TUSAGA-Aktif (CORS-TR)” Projesi bilgilendirme ve eğitim etkinliği düzenlendi.

Gerçekleştirilen etkinliğe Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut GÜNEY, TÜRKSAT A.Ş. GNSS Danışmanı Doç. Dr. Muzaffer KAHVECİ, TKGM Harita Dairesi Başkanı Sedat BAKICI, harita mühendisleri, Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, geçmişte bir bölgede bir koordinatı bulmanın bazen bir güne mal olduğunu belirterek, TUSAGA-Aktif sistemi ile Türkiye’de ve dünyada istenilen bir yer veya bölgenin koordinatını saniyeler içerisinde 3 boyutlu olarak tespit edebilir hale geldiğini söyledi. Geometrik Mühendisliğinin her geçen gün şekil değiştiren bir bölüm olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof.Dr. ALKAN, daha önce çok büyük sıkıntılarla yapılmaya çalışılan mesleğin şu anda farklı noktalara geldiğine dikkat çekti.

Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut GÜNEY, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün hem hizmet hem de teknolojik yönünden alt yapısını güçlendirerek kendisini yenileyen teşkilatın ülkenin saygın kurumlarından birisi olma yolunda ilerlediğini belirtti.Yılda 7 milyon işlem yapılan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nde yaklaşık 22 milyon insana hizmet verildiğini anlatan GÜNEY, Türkiye’de 2003 yılına kadar kadastro işlemlerinin %70’i yapılmış durumdayken, bir fizibilite çalışması yaparak 3 yıl içerisinde kadastro çalışmalarının tamamını bitirildiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından TÜRKSAT A.Ş. GNSS Danışmanı Doç. Dr. Muzaffer KAHVECİ “Uydularla Konum Belirleme Sistemleri ve Güncel Gelişmeler”, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Harita Dairesi Başkanı Sedat BAKICI ise “TUSAGA-Aktif” projesi hakkında sunum yaptı.

Sunumların tamamlanmasının ardından Meslek Yüksekokulu bahçesinde GPS aletleriyle uygulama yapıldı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube