Yayınlanma Tarihi: 07 Eylül 2012 Cuma

Rektörümüz Ortaköy Şapinuva Kazısını Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, yeni göreve başlayan Ortaköy Kaymakamı Kamil GÜZEL’i makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaret sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Ortaköy Kaymakamı Kamil GÜZEL ile birlikte kazı başkanı Prof. Dr. Aygül SÜEL’i Ankara Üniversitesi Şapinuva Kazı Evi’nde ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. ALKAN, Hitit Üniversitesi olarak arkeolojiye çok önem verdiklerini, Şapinuva Kazısı’nda Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü’nden çok sayıda öğrencinin staj yaptığını ve bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek “bu alanda daha etkin söz sahibi olmak istiyoruz ve bunun için de üniversite olarak elimizden gelen her şeyi yapma gayreti içerisindeyiz” dedi. Görüşmede 2014 yılında yapılacak 9. Uluslar arası Hititoloji Kongresi ile ilgili yapılacak çalışmalar ele alındı.

Prof. Dr. Aygül SÜEL ve Dr. Mustafa SÜEL, gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.