Yayınlanma Tarihi: 11 Ocak 2013 Cuma

Rektörümüzden TSE Ürün Belgelendirme Müdürü Arslan KARAKÖSE’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, TSE Çorum Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Müdürü Arslan KARAKÖSE’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

KARAKÖSE Rektörümüze, enstitü hakkında genel bilgilerin yanında yürüttükleri faaliyetler hakkında da bilgiler verdi.

Çorum ili civarındaki toprak sanayinin ihtiyacı olan laboratuvar ve belgelendirme faaliyetlerini yerinde ve zamanında yapmak üzere Organize Sanayi Bölgesinde hizmet vermekte olan temsilciliklerinin, Yönetim Kurulunun 21.10.1992-Xl/66-1830 sayılı kararı ile bölge müdürlüğü olduğunu belirten KARAKÖSE, 01.01.2007 tarihi itibariyle yeniden yapılanma nedeni ile bölge müdürlüğünün lav edildiğini ve yerine TSE Çorum Ürün Belgelendirme Müdürlüğü ve TSE Çorum Yapı Malzemeleri Laboratuvar Müdürlüğü olmak üzere iki adet müdürlük, 2011 yılı itibari ile de iki müdürlük üzerine TSE Çorum İl Koordinatörlüğünün ihdas edildiğini söyledi.

TSE Çorum Ürün Belgelendirme Müdürlüğü olarak toplam 172 adet TSE ve TSEK Belgeli firma ve toplamda 275 adet belgeli firmalarının mevcut olduğunu vurgulayan KARAKÖSE, Hizmet Yeri Yeterlilik Belgeli, HYB Belgeli olarak toplamda 500 adet firma sayısına ulaştıklarını sözlerine ekledi.

Araç İmal Tadil Montaj (AİTM ) Yönetmeliğine göre Uygunluk Değerlendirme Faaliyeti, Laboratuvar Yeterlilik Belgesi ve eğitim faaliyetleri gibi çalışmalarının da bulunduğunu söyleyen KARAKÖSE, Üniversitemiz bünyesindeki akademisyenlerimizden hem dış uzman hem de belgelendirme komisyon üyesi olarak faydalanmakta olduklarını, bunun kendilerine güven verdiğini belirtti. Üniversitemizle 2012 yılında yapılan faaliyetlerin 2013 yılında da kalite ve verimlilik ekseninde sürmesi hususunda gayret göstereceklerini de sözlerine ekledi.

Yeni yılda güzel çalışmalara imza atmayı ümit ediyoruz diyen KARAKÖSE, Üniversitemizle yapılan eğitim protokolü kapsamında, 4. sınıf, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerimize Kalite Yönetim Sistemi ve Uygulamaları kapsamında sıfır maliyetli eğitimler verileceğini ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

KARAKÖSE son olarak, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektörümüze teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN ise, ilimizdeki sorunlara tüm paydaşlarla el ele vererek çözüm üretmek zorunda olduklarını, ilimize ve ülkemize faydalı olacak kalifiye eleman yetiştirmek için ortak çalışmalara ve projelere birlikte imza atmayı dilediklerini söyleyerek KARAKÖSE’ye yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube