Yayınlanma Tarihi: 14 Ocak 2013 Pazartesi

Ortakaradeniz İlleri Üniversitelerinin Enstitü Müdürleri Lisansüstü Kapsamlı İşbirliği Programları İçin Bir Araya Geldi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde, 1 Kasım 2012 tarihinde “Ortakaradeniz İlleri Üniversitelerarası Akademik İşbirliği Protokolü” kapsamında; Çorum Hitit Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Samsun Canik Başarı Üniversitesi Rektörleri bir araya gelmiş ve başta lisansüstü programlar olmak üzere prensipte işbirliği mutabakatı sağlamışlardı.

Bu kapsamda 11 Ocak 2012 tarihinde Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde ilgili üniversitelerin tüm enstitü müdürleri lisansüstü işbirliği alanlarını görüşmek üzere bir araya geldi. Hitit Üniversitesi’ni Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülen ELMAS ARSLAN ve Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ali KILIÇARSLAN temsil etti.

Toplantının önemli sonucu, enstitü müdürlerinin tanışıp kaynaşması ve işbirliği süreçlerini kolaylaştırıcı mutabakat sağlamış olmaları oldu.

Görüşmeler kapsamında; Üniversitelerarası öğretim üyesi değişimi olanaklarının artırılması, kütüphane ve dokümantasyon alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi, enstitülerin bir araya gelerek ortak dergi çıkartması, laboratuvar ve atölye kullanımında işbirliğinin geliştirilmesi, tez jüri oluşumunda işbirliğinin artırılması, ortak lisansüstü programlarının sayılarının artırılması, proje işbirliğinin geliştirilmesi alanlarında mutabakat sağlanarak bir ön işbirliği protokolü imzalandı.

Bu sürecin işlevsel olması ve kurumsal hale gelmesi açısından da bir sonraki toplantının Haziran ayı içerisinde Sinop Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube