Yayınlanma Tarihi: 16 Ocak 2013 Çarşamba

Ensar Vakfından Rektörümüze Ziyaret

Ensar vakfı yönetimi ve üyeleri Rektörümüzü ziyaret etti. Çorum Şubesi Başkanı Halil İbrahim AŞGIN, sorumluluklarının bilincinde olan bir sivil toplum örgütü olarak Hitit Üniversite’sinde yapılan çalışmaları büyük bir memnuniyetle takip ettiklerini söyledi. AŞGIN konuşmasında; "Üniversitemizin güzel bir sloganı var: Marka Şehir, Dünya Üniversitesi. Üniversitemizin "Marka şehir" ve "Dünya Üniversitesi" vizyonunu çok önemsiyoruz.  Çorum'un marka şehir olmasında Üniversitemize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Sayın Rektörümüzün yaptıklarını ve hedeflerini iyi analiz ettiğimizde sorumluluğunun bilincinde azimle çalıştığını görüyoruz." dedi.

Evrensel bilginin üretildiği kurumlar olan üniversitelerin kendisine dünya ölçeğinde bir vizyon belirlemesinin çok önemli olduğunu belirten AŞGIN, Rektörümüzün kısa sürede gösterdiği başarılı performansla Üniversitemizin uluslararası üniversiteler sıralamasında 1000 sıra birden yükselerek uluslararası akademik çevrelerde saygınlığının giderek artmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade etti.  

Üniversitemizin kampüs çalışmalarında da önemli aşamaların kaydedildiğine değinen AŞGIN; "Kampüsler üniversiteler için önemlidir, ama her şey demek değildir. Üniversiteleri kıymetli kılan binalardan çok, içerisindeki insanların kalitesidir. Kampüs konusunda da Sayın Rektörümüz, siyasiler ve bürokratlar ellerinden geleni yaparak önemli gelişmeler kaydetmişlerdir. Bugün Sayın Rektörümüzün bizi ağırladığı yeni Rektörlük Binamız son derece fonksiyonel ve modern bir bina olmuş. Emeği geçenlere Çorum halkı adına teşekkür ediyoruz. " dedi.

Yeni rektörlük binası çevresinde kısa süre içerisinde kampüse yönelik inşaat çalışmalarının başlayacağını duymaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten AŞGIN; "Kısa süre içerisinde hem fiziki koşullar, hem sosyal çalışmalar, hem de insan kaynakları açısından çok daha iyi bir noktaya geleceğini düşündüğümüz Üniversitemiz için gecesini gündüzüne katarak çalışan başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, tüm Üniversitemiz personelini, sivil toplum örgütlerini, iş adamlarımızı, siyasetçilerimizi ve bürokratlarımızı tebrik ediyoruz. Her türlü çalışmalarına katkı sunmaya hazırız." diyerek sözlerine son verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversite olarak ilimizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütmekten son derece mutlu olduklarını, Çorum’daki tüm paydaşlarla birlikte Üniversitemizi ve ilimizi çok daha iyi yerlere getirmeyi hedeflediklerini ve bu yolda azimle çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube