Yayınlanma Tarihi: 08 Ocak 2013 Salı

Öğrencilerimizin Katıldığı Kripteks Adlı Yarışma Programı TRT Okul’da Yayınlanacak

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu için Yıldızlar Tanıtım Organizasyon tarafından hazırlanan ve başarılı yapımcı Hasan Yıldız’ın yönetmenliğini yaptığı hız, analitik zekâ ve pratik düşünmeye dayalı yarışma programı Kripteks’te bu kez  Üniversitemiz öğrencileri yarıştı.

Heyecan ve gerilimin hiç eksilmediği yarışmada Hitit Üniversitesi’nde geniş bir ilgi ve katılımla yapılan elemelerde finale kalarak yarışmaya hak kazanan Vuslat AY ve Mehmet Yusuf ÖZCAN isimli öğrencilerimiz kıyasıya mücadele etti.

Vuslat AY ve Mehmet Yusuf ÖZCAN'a birer şifre ve ulaşım masrafları için harcamak üzere 100’er TL para verildi. Her yarışmacı, başlangıç noktasından itibaren bahsedilen hedefte kendisine ait bir şifre kutusunu bularak karşısına çıkan üç farklı şifreyi çözdükten sonra şifrelerde gösterilen Çorum'un çeşitli yerlerindeki hedeflere ilk önce ulaşmak için çalıştı.

Yarışma formatına göre yarışan 2 kişiden  1’i  kazanacak ve 500TL'lik para ödülü ile ödüllendirilecek.

Hitit Üniversitesi öğrencileri Vuslat AY ve Mehmet Yusuf ÖZCAN'ın yarıştığı program yakında TRT Okul ekranlarında olacak.