Yayınlanma Tarihi: 08 Ocak 2013 Salı

Sungurlu MYO’da “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” Projesi

Öğr. Gör. Nihal GÖKÇE’nin koordinatörlüğünü  üstlendiği “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlüler Destek Programı (ÖDES 2012)kapsamında finanse edilmeye değer görüldü.

Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nun yürütücülüğünde Sungurlu Kaymakamlığı, Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Yüksekokulu ve Çorum Sakatlar Derneği Başkanlığı ortaklığı ile hayata geçirilecek olan projenin amacı, 6-10 yaş grubu öğrencilere henüz önyargılar oluşmadan engellileri, engellilik türlerini, engellilerle iletişim ve empati kurmanın yollarını anlatmak ve bu yaş grubundaki çocukların engellilerin dünyasını tanımasını sağlamaktır.

Toplam uygun maliyeti  65721.52 TL olan projede, eğitim etkinlikleri kapsamında Çorum merkez ve Sungurlu ilçesinde toplam 1200 öğrenciye konuyla ilgili seminerler verilecektir. Empati kurma etkinlikleri kapsamında ise, engelli öğrenciler ile diğer öğrencilerin buluşmasını ve kaynaşmasını sağlayıcı organizasyonlar düzenlenecektir.