Yayınlanma Tarihi: 11 Ekim 2013 Cuma

Üniversitemiz 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’na Aday

2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’na aday olan ülkeler Belçika’nın başkenti Brüksel’de oylama öncesinde sunumlarını gerçekleştirdiler.

30 ülkenin adaylık başvurusu yaptığı Dünya Şampiyonası için düzenlenen toplantıda ülkemizi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Demirkan temsil etti.

2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın ülkemizde düzenlenmesi adına etkili bir sunum gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, şampiyonanın ülkemizde/ilimizde yapılması için Hitit Üniversitesi olarak ellerinden gelen tüm gayreti sergilediklerini dile getirdi. Şehrimizin uluslararası bir turnuvada adının geçmesinin çok önemli olduğunun da altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, gerçekleştirilen sunumun ülkemizin ve ilimizi tanınırlığının daha da artması adına büyük bir yarar sağladığını ifade etti.

Ülkemizin daha önce organize etmiş olduğu üniversiteler yaz ve kış oyunlarının başarı ile tamamlanmış olması ve Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın gerçekleştirdiği etkili sunum neticesinde 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın Çorum’da düzenlenmesi adına FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu ) değerlendirme komitesinin izlenimlerinin olumlu olduğu gözlendi.

Şampiyonanın nerede yapılacağına dair nihai karar, FISU Yönetim Kurulu tarafından Kasım ayı içerisinde açıklanacağı belirtildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube