Yayınlanma Tarihi: 22 Ekim 2013 Salı

Rektörümüz Hitit Akademi Derneği’nin Konuğu Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Hitit Akademi Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Üniversite olarak sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan bu ülkenin ve ilin sorunlarını sorun edinen kişilerle birlikte olmanın, çözüm aramanın çok keyif verici olduğunu söyleyerek “Üniversiteler her şeyin çözüm yeridir. Dünyada artık büyük balığın küçük balığı yuttuğu dönem bitti. Hızlı olan yavaş olanı geçiyor. Bu yüzden adımlarınızı doğru bir şekilde ve bilerek atarsanız alacağınız yolda daha hızla ilerlersiniz, bu hızı yakalayabilmek için dünyanın her ülkesine akademik ve idari personelimizi gönderiyoruz. Amaç,  iş yapmaksa dünyanın her yerinde iş yaparsınız” dedi. 

Üniversite şehir diyaloğunun güçlendiğinde üniversitenin çevreye olan faydasının daha da artacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan başarının, etkin iletişim yoluyla ortaya çıkacağını vurgulayarak “İletişim, şu anda dünyadaki sihirli güçtür” dedi. Problem çözümünde karşılıklı fikir alışverişinin beraberinde doğruyu, güzeli de getireceğinin altını çizen Rektörümüz  Prof. Dr. Alkan,  “Üniversitelerin doğru şekilde kullanıldığında sadece bulunduğu bölgenin, yörenin lokomotifi değil, ülkenin de lokomotifi olabileceğini ifade ederek güzel fikirler üretilerek elimizi taşın altına koymalı, memleket için gerekli çalışmaları yapmalıyız, farklı bir bakış açısı kazandırmalıyız” dedi.

Hitit Akademi Derneği kuruluşundan bu yana, Hitit Üniversitesinin, ilimizin sosyo-kültürel ve ekonomik gelişimi için çok önemli bir değer olduğunu, hemşehrilerimize anlatmayı ve bu konuda bir farkındalık yaratmayı görev ve sorumlulukları içerisinde gördüğünü belirten Hitit Akademi Derneği Başkanı Zekeriya Işık da,  “Bugün gelinen noktada, özellikle Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın göreve gelmesiyle birlikte kent üniversite bileşenleri bir araya gelmiş,  Rektörümüz çok yoğun ve bir o kadar da samimi çalışmalarıyla şehrimizin bütününü kucaklamış ve Üniversitemizi adeta Çorum ile buluşturmuştur.” dedi.

 “Rektörümüzün bu duruşu biz sivil toplum örgütlerine cesaret vermiş, güçlü bir motivasyon sağlamış ve derneğimiz üniversite ile işbirliği içerisinde çok önemli programlar ve projeler gerçekleştirmiştir.” Diyen Işık, Hitit Üniversitesi ile işbirliği içerisinde paneller düzenleyen derneklerinin bu yılda benzer çalışmalarını bugünden planladıklarını sözlerine ekledi. Hitit Akademi Derneğinin Üniversitemize dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yabancı uyruklu gençlerimize şehrimizi, ilimizin turistik yerlerini tanıtma görevini de üzerine alarak önümüzdeki günlerde icra edilmek üzere gezi planlamalarının hazırlandığını vurgulayan Işık,  Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a Üniversitemiz ve şehrimize olan büyük katkılarından dolayı teşekkür etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube