Yayınlanma Tarihi: 03 Ekim 2013 Perşembe

Üniversitemiz Birinci Sınıf Öğrencilerine Yerinde Oryantasyon Eğitimleri Yapıldı

2013 – 2014 Eğitim Öğretim döneminde Üniversitemizi tercih eden fakülte ve yüksekokul birinci sınıf öğrencilerine Üniversitemiz hakkında bilgiler verildi. Üniversitemizi tercih ederek birinci sınıfa başlayan tüm öğrencilerimize sahip oldukları haklar, üniversite kayıt ve ders geçme sistemi, kütüphaneden nasıl yararlanabilecekleri, kültür ve spor alanlarında neler yapabilecekleri ile kulüp faaliyetleri, bilgi işlem ve uzaktan eğitim sistemi, Erasmus-Farabi-Mevlana değişim programları ile Sürekli Eğitim Merkezi faaliyetleri hakkında detaylı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Alaca Meslek Yüksekokulu, Sungurlu Meslek Yüksekokulu, İskilip Meslek Yüksekokulu ve Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılan bilgilendirme toplantısında:

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı adına, Daire Başkanı Ömer ÇIRAK

Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı adına, Daire Başkanı Hüseyin ÖZDEN

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı adına, Daire Başkanı Süha DURMUŞ

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı adına, Şube Müdürü Nafi CESUR ve Yüksek Mühendis Mehmet YİĞİTER

Uzaktan Eğitim Merkez Müdürlüğü adına, Yüksek Mühendis Mehmet YİĞİTER

Erasmus Değişim Programı adına, Uzman Alp YANIK ve Uzman Tuba KÜMBÜL EROL

Farabi Değişim Programı adına, Koordinatör Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU ve Aysun KARADAĞ

Mevlana Değişim Programı adına, Uzman Alp YANIK ve Uzman Tuba KÜMBÜL EROL

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü adına, Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş BAŞCI

Sunumlarını yapmışlardır.

Oryantasyon eğitiminde, birinci sınıf öğrencilerimize yönelik üniversitemiz faaliyetleri hakkında doğrudan ve birinci kaynaktan bilgi verilirken; diğer taraftan sahip oldukları imkanlar ve üniversitemiz desteklerinden nasıl yararlanabilecekleri aktarılmıştır. Özellikle 2013-2014 Eğitim Öğretim döneminde birinci sınıflarla birlikte başlamış olan Uzaktan Eğitim Sisteminden nasıl yararlanacakları, sisteme nasıl giriş yapacakları ve Türk Dili I ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Dersini nasıl takip edecekleri hakkında bilgiler verilmiştir.

Öğrencilerimize sunulan Yurt İçi ve Yurt Dışında Eğitim ve Öğrenim imkanları hakkında detaylı bilgiler sunulurken, Erasmus-Farabi-Mevlana değişim programları hakkında karşılaştırmalı bilgiler verilmiştir. Öğrencilerimize burs imkanları hakkında bilgi verildikten sonra kişisel gelişim ile ilgili olarak katılabilecekleri eğitimler hakkında da bilgiler verilmiştir. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube