Yayınlanma Tarihi: 12 Aralık 2013 Perşembe

Üniversite Sanayi İşbirliği Çerçevesinde Rektörümüz Ziyaretlerine Devam Ediyor

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan Üniversite Sanayi İşbirliği çerçevesinde, Rektör Danışmanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bilgin ile birlikte, Ünal Yem, Erksan Oto Radyatör, Boyraz Yem ve Karabeyoğlu İnşaat’a ziyarette bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alkan’ın ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Ünal Yem ortaklarından Murat Sarıaslan ve Muharrem Sarıaslan, Üniversitemizin şehrimize büyük bir canlılık kattığını ve çok önemli çalışmalar yapıldığını dile getirerek, Üniversitemizde bulunan bölümlerin ve yakın zamanda hizmete girecek olan Merkez Laboratuvarı’nın da üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkılar sağlayacağını ifade ettiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da “Gıda Mühendisliği Bölümü’nün güzel çalışmalar yapabileceğine inanıyorum. Laboratuvarımızda amacımız sadece öğretim elemanlarımızın çalışması değil, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde daha güçlü bir bağ oluşmasına açılan bir kapı olacağına inanıyorum” dedi.

Rektörümüz ikinci ziyaretini Erksan Oto Radyatör’ün sahibi Mahmut Köksal’a yaptı. Ziyarette Üniversitemizde yapılan çalışmalardan, bölüm sayılarının artmasından ve yabancı uyruklu öğretim elemanları ile öğrencilerin Hitit Üniversitesi çatısı altında olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Mahmut Köksal, “Çorum’da metal işlemede büyük bir altyapı var ve bu konuda üniversite ile işbirliği içerisinde güzel çalışmalar yapabiliriz” dedi.

“Metal kümelenme alt yapısında Üniversitemizin de bizlere katacaklarıyla birlikte güzel pir pazar oluşturabiliriz” diyen Köksal, Üniversitemizin bölümleri ve öğretim elemanı alt yapısı ile birlikte, Merkez Laboratuvarımızda da yapılacak çalışmalarla üniversite-sanayi işbirliği bağlamında anlamlı projelere imza atılabileceğini vurguladı.

Üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinerek,  Üniversitemize kazandırılan Teknokent ve Merkez Laboratuvarı hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu kuruluşların Üniversitemize ve şehrimize büyük katkı sağlayacağını belirterek “Üniversite olarak bizler bilimselliğimizle öne çıkıp sanayicilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve bu işleri yerine getirecek insanı geliştirmek istiyoruz” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alkan üçüncü ziyaretini Boyraz Yem’e yaptı. Ziyarette Boyraz Yem yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boyraz, Tarım ve Hayvancılık alanında ara elemanlar bulma noktasında sıkıntılar olduğunu belirterek, ülkenin ve ilin gelişimi açısından üniversitelerin yaptığı bilimsel çalışmaların etkin bir rol oynadığına dikkat çekti ve “Sanayi ile üniversite işbirliği içinde hareket etmelidir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da nitelikli ve ara elman yetiştirme konusunda üzerlerine düşeni yapma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, Üniversitemiz bünyesinde oluşturulacak Merkez Laboratuvarı’ndan sanayicimizin faydalanabileceğini belirtti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, son ziyaretini ise Karabeyoğlu Beton’a gerçekleştirdi. Firma ortakları Faruk Yıldırım ve Nurettin Yıldırım, Üniversitemizde yapılan çalışmaları yakından izlediklerini, Üniversitemizin son dönemlerde şehrimize kattığı katma değerin ve 2016 Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nın Çorum’da düzenlenecek olmasının çok önemli olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.  

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da, Üniversitemiz yükseköğretim kurumlarına ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak,  Üniversitemizin sahip olduğu büyük bilgi birikimini ilimizdeki sanayicilerle ve diğer ilgililerle paylaşmak istediklerini belirtti.

Gerçekleştirmiş olduğu ziyaretler kapsamında Üniversitemizde bulunan 7 Fakülte, 2 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu’nda yer alan, bugün itibariyle 150’nin üzerinde sayıya ulaşan ön lisans program ve lisans bölümleriyle ve 500’ü aşkın öğretim elemanları ile birlikte eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, HİTİTSEM bünyesinde ve diğer birimlerde de açılan eğitim programlarıyla faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, İleri Seviye Programlanabilir Denetleyici (PLC) ve İş Güvenliği Uzmanlığı gibi eğitim konuları başta olmak üzere pek çok konuda ilimize hizmet etmek istediklerini vurguladı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube