Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2013 Çarşamba

Fen Edebiyat Fakültesi ve BESYO'da "Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları"

‘‘Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşmaları’’na Fen Edebiyat Fakültesi ve BESYO İle devam edildi.

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda öğrenciler ve Öğretim Görevlilerine yönelik “Engelsiz Üniversite Farkındalık Buluşması” toplantısı gerçekleştirdi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlilerinden Emrah Cerit’in konuşmacı olduğu sunuma her iki eğitim birimimizin öğrencileri katıldı.  Cerit, yaptığı konuşmasında Koordinatörlüğün kurulması ve çalışmaları hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra, Koordinatörlüğün görevleri üzerinde durdu. Üniversitenin engelli bireylere mesleki bilgi ve beceriler kazandırmak noktasında önemli bir rolü ve sorumluluğu olduğunun dile getirildiği toplantıda bu tür farkındalık çalışmalarının önemi vurgulanarak belli aralıklarla yapılmaya devam edeceği dile getirildi.

“Engelleri kaldıralım” sloganının yön verdiği toplantıda, öğrencilerden birisinin gözü bağlanılarak görme engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunlara yönelik empati kurmamız gerektiği küçük bir örnekle katılımcılara gösterildi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube