Yayınlanma Tarihi: 02 Aralık 2013 Pazartesi

AB Projesinin ‘KnowTech3D’ İsimli 3. Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı ‘Leonardo da Vinci Yenilik Transferi Projesi’ kapsamında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi yürütücülüğünde ‘Knowledge Transfer of Numerical Analysis and 3D Simulation Technologies Applied on Engineering Research Programmes (KnowTech3D)’ isimli AB projesinin 3. toplantısı 27-28 Kasım tarihlerinde İspanya’nın Bilbao şehrinde gerçekleştirildi.

Dünyanın farklı yerlerinden farklı tecrübe ve bilgi birikimine sahip araştırmacıların çalıştığı Basque Centre for Applied Mathematics (BCAM) isimli uluslararası merkezde gerçekleştirilen ‘Mühendislikte Sayısal Metodlar ’ başlıklı workshop aktivitesinin ardından proje ortakları projenin şimdiye kadarki olan aşamasında hazırladıkları eğitim materyalleri hakkında fikir alışverişinde bulundular. KnowTech3D proje toplantısına Anova Mühendislik ve Proje Danışmanlık Şirketi adına Dr. Ertan Karaismail, Hitit İş Adamları ve Sanayicileri Derneği adına Murat Haliloğlu, Southampton University adına Prof. Dr. M. Hakkı Eres, Lund University adına Prof. Dr. Carmen Arevalo, Basque Centre for Applied Mathematics adına Prof. Dr. Lakhdar Remaki, Miguel Altuna Institute  adına Unai Ziarsolo ve Mikel Atxega katıldılar.

Üniversitemizi temsilen Makine Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Alptuğ Yatağanbaba, Kimya Mühendisliği bölümünden Uzman Zeynel Öztürk ve Endüstri Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Hüsamettin Bayram’ın katıldıkları proje toplantısında hazırlanan eğitim materyallerinin proje web sitesi üzerinden paylaşılarak sayısal analiz ve 3 boyutlu simülasyon teknikleri hakkında öğrenciler ve akademisyenler üzerinde farkındalığın arttırılması kararı alındı.