Yayınlanma Tarihi: 20 Aralık 2013 Cuma

Sungurlu MYO’da “I. Teknoloji ve Bilişim Günleri” Düzenlendi

Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü tarafından “I. Teknoloji ve Bilişim Günleri” etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Bilişim ve Tasarım sektöründe yer alan firma yöneticileri ve uzmanlar tarafından Sungurlu İlçe Özel İdare Konferans Salonunda Sungurlu MYO öğrencilerine konferanslar verildi.

Etkinliğin birinci gününde Çorum’da faaliyet gösteren bilişim sektörünün önde gelen firmalarından CANBİL Bilgisayar Genel Müdürü Elvan Can Çabuk tarafından “Bilişim Sektöründe Yaşanan Gelişmeler ve Sektörel Sıkıntılar”, “Bilişim Sektöründe Gözde Meslekler” konularında sunum yapıldı. Ayrıca öğrencilerin mezuniyet sonrası kolay iş bulabilmeleri için kendilerinin nasıl geliştirmeleri gerektiği anlatıldı.

Etkinliğin ikinci konuşmacısı Sungurlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aksoy da,  “Bilişim Sektöründeki Mesleki Deneyim” başlıklı sunumunda, bilişim sektörüne nasıl giriş yaptığını nasıl bu aşamaya geldiğini ve öğrencilerin bu sektörde kendilerini geliştirdiklerinde neler yapabileceklerini anlattı.

Etkinliğin son konuşmacısı Çorum’da faaliyet gösteren mobilya dekarasyon sektörünün önde gelen firmalarından ÖzArslan Concept Design Genel Müdürü Levent Özarslan da “Tasarım ve Dekorasyon Sektöründe Bilgisayar Programcılığının Yeri ve Önemi” konusunda bir sunum yaptı. Sunumunda iç tasarım konusunda teknolojiyi nasıl şirketlerine taşıdıklarını, lisanslı yazılım kullanmanın önemini, tasarım konusunda 3D-Max, AutoCad, NetCad programlarını nasıl kullandığını anlatan Levent Özarslan, Sungurlu MYO öğrencilerinin belirtilen alanlarda kendilerini geliştirdiklerinde rahatlıkla iş bulabileceklerini ve kendilerini iyi yetiştiren elemanlara her zaman ihtiyaçları olduğunu ve bu konuda her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube