Yayınlanma Tarihi: 24 Aralık 2013 Salı

Üniversitemizde "Okumakla Var Oldum” İsimli Söyleşi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Aktif Yaşam Kulübü ve Beyaz Ay Derneği Çorum Şubesi işbirliği ile Rektörlük Konferans Salonunda, Turan Yalçın’ın konuşmacı olarak katılımıyla "Okumakla Var Oldum”  isimli söyleşi gerçekleştirildi.

Katılımcılarının çoğunluğunun işitme engelli öğrencilerden oluşan söyleşide, katılımcıları selamlama konuşması yapan Aktif Yaşam Kulübü Başkanı Semih Kızıldağ, Kulüplerine ilişkin genel bir bilgilendirme yaparak söyleşinin tüm katılımcılara yarar sağlayacağını temenni ettiklerini açıkladı.

Beyaz Ay Derneği Başkanı Zehra Betül Özseçer de, engellerin önündeki en büyük engelin eğitimsizlik olduğunu ifade ederek, engellerini kendine engel etmeyen bir toplum için çalışma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Üniversitemiz Aktif Yaşam Kulübü ve Beyaz Ay Derneği Çorum Şubesi’ne etkinliğe yapmış oldukları davet için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Turan Yalçın da, okuma yazma ile başarısızlıklarının başarıya dönüştüğünü dile getirerek hayatının okumakla değiştiğini, hayatından örnekler vererek anlattı.

Okumanın insanın var olmasına sebep olduğunu belirten Yalçın, gelişmişliği kitap okumaya bağlayarak kendimiz, ailemiz ve toplum için okumamızın gerekli olduğunu ifade etti. “Kişisel gelişimde; bir şeyi, bir kişi yapabilirse herkes yapabilir” diyen Yalçın, önümüzdeki önyargıları yıkarak kötü örnekler yerine olumlu örneklere bakarak kişisel gelişimizi tamamlayabileceğimizi söyledi. Yalçın, “Her şeyi duymak önemli değil, güzel şeyleri duymak önemlidir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Aktif Yaşam Kulübü ve Beyaz Ay Derneği tarafından söyleşi sonrasında tüm katılımcılara ücretsiz kişisel gelişim dergisinin hediye edildiği etkinlik, soru-cevap kısmına geçilerek sonladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube