Yayınlanma Tarihi: 26 Aralık 2013 Perşembe

İskilip MYO’da “Sanatçılarla Söyleşi Programı” Kapsamında Söyleşi Yapıldı

 “Sanatçılarla Söyleşi Programı” kapsamında Çorumlu Heykeltıraş Serdar Kaynak İskilip Meslek Yüksekokulu’nda söyleşi yaptı.

Üniversite yıllarından itibaren yapmış olduğu heykellerin dia gösterisiyle sunumunu yapan Serdar Kaynak, heykellerin dönemlerine göre oluşum süreçlerinden bahsetti. Heykellerinde soyut kavramlar kullanan sanatçı, yeniliği ve değişimi savunurken, savrulup giden zaman içinde ve sanallaşan bir dünyada, soyut değerleri heykelleştiriyor. Madde-form-fonksiyon üçlüsünün bileşkesini önemli ve gerekli bulan Kaynak, heykellerinde maddenin doğasına sadık kalarak, onları zorlamadan düşsel gerçeklerden nesnel gerçeklere dönüştürmenin yollarını aradığını belirtti.

Söyleşi sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplayan Kaynak, söyleşi için İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil’e ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serkan Tuluk’a teşekkür etti.

İskilip Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serkan Tuluk da, Sanatçı Serdar Kaynak’a katılımından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube