Yayınlanma Tarihi: 03 Aralık 2013 Salı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Diyabet Günlerinin İlkini Düzenledi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Bilimsel etkinlikleri kapsamında İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı tarafından düzenlenen “Hitit Diyabet Günleri” nin ilki Anitta Otel’de gerçekleştirildi.

Aile hekimlerine yönelik olarak gerçekleştiren ve katılımın oldukça yoğun olduğu toplantının moderatörü Prof. Dr. Serdar Güler açılış konuşmasında Türkiye’de diyabet sıklığının son 10 yılda %90 artış göstererek %13,7’ye yükseldiğini, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de diyabetin ciddi bir sağlık problemi olduğunu, diyabet takip ve tedavisinde önemli bir rolü olan aile hekimlerimiz ile her konuda ortak çalışma planı oluşturulması gerektiğini belirtti. Toplantının diğer bir konuşmacısı olan Yrd. Doç. Dr. Ferit Kerim Küçükler de güncel kılavuzlar ışığında Diabetes Mellitus tanısı ve takibinin nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdi. Diyabet eğitim hemşiresi Hülya Çiçek ve Diyetisyen   Necmiye Tuğçe Aydemir Kılıç’ın katkılarından sonra karşılıklı vaka paylaşımlarıyla devam eden toplantı Prof. Dr. Güler’in yönettiği soru cevap bölümü ve kapanış konuşmasının ardından sona erdi.