Yayınlanma Tarihi: 05 Aralık 2013 Perşembe

Öğrencilerimiz İnovasyon Fuarı’na Katıldı

28-29-30 Kasım 2013 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde, Türkiye İnavasyon Haftası kapsamında düzenlenen İnovasyon Fuarı’na Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz; Abdulkadir İrpik, Muhammet Ahmet Dönmez, Yasemin Rabia Aksöz, Perihan Kübra Pullu, Orhancan Şahin, Leyla Şahin ve Kübra Işık katıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte, Üniversitemiz dahil 54 üniversiteden 1.000’i aşkın öğrenci ve akademisyenin projeleri sergilendi. Katılımcı öğrencilerimiz İnavasyon Fuarında projelerine ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak diğer katılımcılar tarafından yapılan projeleri de inceleme fırsatı buldular.

Üniversite öğrencilerinin yıl içerisinde gerçekleştirdikleri inavasyona dayalı ARGE ve tasarım ürünlerinin sergilendiği etkinliği 30 bin üzerinde yoğun bir katılımcı ziyaret etti. Etkinliğin son gününde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan, önümüzdeki dönemde girişimcilerin inovasyon çalışmalarına destek vermeye devam edileceğini açıkladı. Başbakan Erdoğan, bugüne kadar bünyelerinde araştırma geliştirme faaliyeti yürüten firmalarımıza destek verdiklerini belirtirken “Kalkınmanın temelinin bilim olduğunu biliyoruz. Dünyada yarışın içerisine girmek için bu yarışta olması gereken özelliklere sahip olmanız gerekiyor yoksa bunu başaramazsınız.” dedi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube