Yayınlanma Tarihi: 06 Aralık 2013 Cuma

Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğrencileri Ankara’ya Teknik Gezi Yaptı

Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Özlem Özbek Biyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ile Ankara iline teknik bir gezi düzenlemiştir. Gezi kapsamında Ankara ili ASKİ’ye bağlı içme ve atık su arıtma tesisleri ile ITC katı atık arıtma tesisleri gezilmiştir. Ayrıca Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji biriminde kurulan modern Biyoteknoloji laboratuvarları gezilmiş ve ilgili birim öğretim üyelerinden Prof. Dr. Khalid Mahmood Khawar Batti tarafından laboratuvarlar tanıtılmış, yürütülmekte olan çalışmalar konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Öğrencilerimiz gerçekleştirilen teknik gezi ile derslerde gördükleri teorik bilgilerin günlük yaşamda pratik uygulamalarını öğrenme, kendi alanlarıyla ilgili mesleki kariyer planlaması yaparken seçebilecekleri farklı iş sahalarının olduğunu görme ve aynı zamanda ARGE’nin önemini öğrenme fırsatı buldular.