Yayınlanma Tarihi: 09 Aralık 2013 Pazartesi

"Türkiye'de Engelliler ve Sorunları" İsimli Konferans Verildi

Hacettepe Üniversitesi İİBF Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kasım Karataş tarafından "Türkiye'de Engelliler ve Sorunları"  isimli konferans, Rektörlük Konferans Salonunda verildi.

Konferansta Engellilik Nedir, Engelli Kime Denir?, Engelliliğin Oluşması Önlenebilir mi?, Engellilerin Toplumla Bütünleşmelerinin Önündeki Engeller Nelerdir? Engelli Haklarının Uluslararası Hukuktaki ve Türk Hukukundaki Yeri Nedir? gibi soruların yanıtlarını konuklarla birlikte arayan Prof. Dr. Karataş, sunumunda, engellilerin fiziksel çevre, ulaşım ve istihdam sorunlarına da ayrıca yer ayırdı. Soru-cevap kısmında da konferansı izleyen konuyla ilgili STK’ların sıkıntılarına ilişkin çözüm önerileri üretildi. Prof. Dr. Karataş engellilerle gündelik hayatta nasıl daha kolay bir iletişim kurulabileceğine dair önerilerini de belirterek konferansı sonlandırdı.

Prof. Dr. Karataş’a konferans sonunda  Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur Şat, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan adına bir teşekkür plaketi takdim etti. Prof. Dr. Karataş da Çorum'da bulunmaktan, özellikle de bu önemli konuda Hitit Üniversitesi'nden bir davet almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube