Yayınlanma Tarihi: 08 Şubat 2013 Cuma

Rektörümüzden Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanına Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığına atanan Prof. Dr. Derya ÖRS’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Rektör Prof. Dr. ALKAN, Atatürk'ün direktifleriyle 1931 yılında kurulan Türk Tarih Kurumu ve 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu'na Atatürk Araştırma Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi'nin ilavesiyle kamu tüzel kişiliğine sahip olarak 1983 tarihinde kurulan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile ortak bir çok proje gerçekleştirebilecek akademik alt yapıya sahip olduklarını, Yüksek Kurum ile üniversitemiz arasında akademik işbirliği yapmak istediklerini ifade etti. Rektörümüzün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. ÖRS, üniversitelerin Kurumun tüm imkanlarından yararlanabileceklerini, kendilerinin de üniversitelerle işbirliği yapmak istediklerini ve bu kapsamda da Hitit Üniversitesi ile çalışmalar yapabileceklerini ifade etti.