T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlüler Destek Programı (ÖDES 2012) tarafından finanse edilen ve Çorum Valiliği Koordinatörlüğünde, Hitit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yürütülmekte olan “ Çorum İli İş Gücü Piyasasında Özürlü İstihdamına Yönelik İhtiyaç Analizi ” ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülmekte olan “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” isimli projelerin kamuoyuna duyurumu 07 Mart Perşembe günü Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Konferans Salonu’nda yapılan açılış toplantısı ile gerçekleşmiştir. Vali Vekili Hacı Osman EBİLOĞLU, Çorum Valisi Sabri BAŞKÖY’ün eşi Fatma BAŞKÖY, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaran HINCAL, Çorum İŞKUR Müdürü Zafer EYVAZ, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Menderes SUİÇMEZ, Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay KARACİF, Çorum Sakatlar Derneği Başkanı Yusuf HOŞNUT ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ilgili projelerin tanıtımları yapıldı.
“Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” projesi kapsamında Çorum ili ve Sungurlu ilçesinde toplam 1200 ilkokul öğrencisine seminerler verilecektir. Eğitim seminerlerinin amacı, 6-10 yaş grubu öğrencilere engellilerle ilgili farkındalık kazandırmak ve onların engellilerle empati kurmalarına yardımcı olmaktır. Ayrıca Çorum’da 184 engelli öğrenci ile eğitim alan 1200 öğrenciyi bir araya getiren çeşitli organizasyonlar düzenlenecektir. Projenin hedefi, ilkokul çağındaki çocuklarımızda bu konuyla ilgili önyargıların oluşmasını engelleyerek fırsat eşitliğini oluşturacak zeminin hazırlanmasına katkı sağlamaktır.
Çorum İli İş Gücü Piyasasında Özürlü İstihdamına Yönelik İhtiyaç Analizi ” projesi kapsamında Çorum ilindeki özürlü istihdamının mevcut durumunun tespit edilmesi amacıyla işverenlere ve özürlü bireylere yönelik olarak saha çalışmaları yapılacaktır. Yapılacak olan çalışmalar neticesinde, Çorum İşgücü Piyasasındaki işletmelerin özürlü istihdamına yönelik bakışı, tutumu ve beklentileri ekseninde özürlü işgücü ihtiyaç analizi yapmak ve istihdam açığı bulunan mesleklere yönelik verileri raporlamak ve bölgedeki özürlü bireylerin mesleki tercih algılarını ortaya çıkarmak hedeflenmektedir.
Projelerimizin ortaya çıkışında ve sürdürülmesinde emeği geçen tüm akademisyenlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.