Yayınlanma Tarihi: 14 Mart 2013 Perşembe

Küçük Hititologlar Yetişiyor Projesi Hayatta

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur TAŞ yönetiminde başlatılan “Küçük Hititologlar YetişiyorProjesi” hayata geçti.

Söz konusu projenin ilk etabı olan konferanslar serisinin ilk durağı, Çorum Karşıyaka Ortaokulunda “Çorum’un Bilinen ilk Halkı Hititler” isimli bir konferansla başladı.

Bulunduğu enlemler nedeniyle yüzyıllar boyunca göç almış Anadolu toprakları, dünyada eşi ve benzeri olmayan bir coğrafyadır, birçok önemli uygarlık bu topraklarda doğup büyümüş ve dünya tarihine adını yazdırdığını açıklayan Doç. Dr. TAŞ, Anadolu topraklarının aslında ne kadar değerli olduğunu gösterebilmek ve onları gelecekte meslek seçimlerinde eskiçağ dilleri ve kültürleri bölümlerinin farkındalığını göstererek onları bu bilim dallarına yönlendirmek gibi önemlibir misyon üstlendiklerini belirtti.

Doç. Dr. İlknur TAŞ konuşmasına, “umarım Küçük Hititologlar Yetişiyor Projesi ülkemizdeki diğer okullarda da uygulanır ve bir gelenek halini alır ve elbirliğiyle Anadolu Uygarlıkları ve bu uygarlıktan geriye kalan kültürel mirasa duyarlılıkla sahip çıkan nesiller yetiştirebiliriz”şeklinde devam etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube