Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2013 Pazartesi

Alaca Meslek Yüksekokulunda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Coşkuyla Kutlandı.

Üniversitemiz Alaca Meslek Yüksekokulunda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulüne ilişkin yapılan kutlama etkinliği, resim sergisi, sinevizyon gösterisi ve sunum olmak üzere 3 etapta gerçekleşti. Mehmet Akif Ersoy’un hayatının da yer aldığı İstiklal Marşı konulu resim sergisine öğrencilerin ilgisi büyüktü.

Gazi ve şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören okutman Burcu ÖZAYDIN’ın düzenlediği sunum ve konuşma ile devam etti. Konuşmasına Millî marşlar, milletlerin kahramanlık destanlarıdır. Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedîleştiren İstiklal Marşımız; milletimizin ruhunu, tarihini, ideallerini yansıtan ölmez değerlerdendir.” sözleriyle başlayan ÖZAYDIN, bayrak, millet ve istiklal konularına ağırlık verdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konuşma ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin de yer aldığı sinevizyon gösterisinde duygu dolu anlar yaşandı. Program akademik personelin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.