Yayınlanma Tarihi: 20 Mart 2013 Çarşamba

Üniversitemiz Ahi Kulübü Çanakkale Şehitlerimizi Andı

 “Uğruna Savaştığımız İnancımız, Örfümüz, Geleneğimiz, Unutulmuşsa Çanakkale Geçilmiş Demektir”

Hitit Üniversitesi Ahi Kulübü’nün düzenlediği, Çanakkale Şehitleri anma programı Üniversite Öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla Turgut Özal Konferansa Salonunda gerçekleşti

İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selahattin ÖZ’ün Kur’an tilavetiyle başlayan programda Kulüp akademik danışmanı Öğretim Görevlisi Mehmet KAYA açılış konuşması yaptı. Öğr. Gör. KAYA konuşmasında, bugün bu topraklarda güven ve huzur içinde yaşıyorsak bunu Çanakkale’yi düşman askerine geçilmez yapan Mehmetçiğe borçlu olduğumuzu ifade etti. Kürsüye konferans vermek üzere gelen tarihçi yazar Tarık Yılmaz BEKLER, konuşmasında şehitlik, vatan sevgisi konuları üzerinde durdu. BEKLERr, Çanakkale'de bir neslin savaşarak, şahadet getirerek ölüme gittiği günlerin unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Çanakkale'nin 1915'te fiziki ve manevi olarak geçilemediğini söyleyen BEKLER, "İslam’a, örfümüze, geleneklerimize uymayan batı değerleri bugün ülkemizde önem ve kabul görmüşse, örf ve adet unutulmuşsa, çok üzülerek söylüyorum ki bugün Çanakkale manevi olarak aşılmış demektir" dedi.  İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Destanı'nı hangi ruh hali ve şuurla yazdığına da değinen BEKLER, "Akif, o dönemde Teşkilat-ı Mahsusa ile birlikte İslam ülkelerini gezerek cepheye asker topluyordu. Çanakkale Zaferi'nin kazanıldığı haberi geldiğinde yere kapaklanarak bütün gece Allah'a şükrederek gözyaşları içinde Çanakkale Destanı adlı eserini yazdı" şeklinde konuştu. BEKLER, Konferansını dönemin İngiliz Komutanı Hamilton'un şu sözleriyle sonlandırdı: "Bizi Türklerin maddi gücü değil, manevi gücü mağlup etmiştir. Çünkü onların atacak barutu bile kalmamıştı. "

Programa duygulu anlar yaşandığı, seyredenlerin gözyaşlarını tutamadığı Çanakkale Sinevizyonu ardından Hitit Üniversitesi Yabancı uyruklu Öğretim Üyesi  Dr. Abdulkerim el-UBEYDİ’nin, şehitlerimiz için yapılan hüzün dolu duasıyla devam edildi. Program katılımcılara plaket takdimiyle sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube