Yayınlanma Tarihi: 26 Mart 2013 Salı

Büyükler Anlattı Minikler Yorumladı

Üniversitemiz ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü "Minik Yüreklerle Büyük Eller Yapıyor, Yaşıyor, Öğreniyor" projesinin 7. etkinliği Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Öğr. Gör. Ali ILICA'nın "Çanakkale Zaferi" adlı konferansı ve İstiklal İlkokulu öğrencilerinin  Çanakkale ve Mehmet Akif Ersoy konulu şiirleriyle renklenen etkinlik, minik öğrencilerden birinin söylediği Çanakkale Türküsüyle katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Konferansa, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arzu KARAYEL, Kütüphane ve Dokümentasyon Dairesi Başkanı Süha DURMUŞ, Üniversitemiz Öğretim Elemanları ve öğrencileri, İstiklal İlkokulu 4. sınıf öğretmen ve öğrencileri, Tarih ve Arkeoloji kulübü öğrencileri katıldılar.

Öğr. Gör. Ali IILICA, Çanakkale Savaşı’ndan çıkarmamız gerektiği ve millet olarak dostumuzu ve düşmanımızı tanıyarak birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini vurguladı. Böyle bir etkinliğin içinde olmaktan duyduğu mutluluğu sözlerine ekleyerek, çocukların bizim yarınlarımızın güvencesi olduğunu belirtti.

Projenin Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına koordinatörü Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir SONGÜT, Öğr. Gör. Ali ILICA'ya çiçeğini takdim ederken hem çocukların anlayacağı şekilde bir sunum olduğunu hem de tüm salondakilerin Çanakkale ruhunu ve milli duygularını harekete geçirdiğini ifade ederek teşekkür etti. Hitit Üniversitesi adına proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir GAVAZ ise projenin amaçlarından biri olan kuşaklar arası iletişimi sağlaması açısından bu etkinliğin önemini vurgulayarak, çocuklardan gelen soruların ve konuya olan ilginin bunun en somut örneği olduğunu dile getirdi. Konferans Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arzu KARAYEL'in şiir okuyan öğrencilere çiçek takdim etmesi ile sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube