Yayınlanma Tarihi: 28 Mart 2013 Perşembe

HİTİTSEM, Türkiye’de 66.sı Düzenlenen AB Sertifika Programını Tamamladı

Türkiye genelinde on yıla yakın bir süredir sürdürülen “Avrupa Birliği Sertifika Programı” nın 66.sı Üniversitemizin ev sahipliğinde Çorum ilinde çeşitli kurum ve kuruluşlara ve Hitit Üniversitesi mensupları ile öğrencilerine yönelik olarak 23 Mart tarihinde başlayan etkinlik 27 Mart 2013 Çarşamba günü tamamlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, etkinliğin üniversitemizin Sürekli Eğitim Merkezimiz (HİTİTSEM) bünyesinde yapılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu, HİTİTSEM’in gerek ilimize yönelik, gerekse üniversitemizin kendi içinde gereksinim duyulan eğitim programlarını artırarak devam edeceklerini, merkezimizin üniversite/kent işbirliğinde çok aktif bir rol üstleneceğini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, “programın gerçekleştirilmesinde katkısı olan Konrad Vakfı ile TANDEM (Türk-Alman Dayanışma ve Entegrasyon Derneği)’e, sertifika programının organizasyonunu gerçekleştiren Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülen ELMAS ARSLAN ve HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş BAŞCI olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, siz katılımcılara da bu programın çıktılarını iyi değerlendirip ilimize yararlı projelere dönüştürmeniz dileğiyle başarılar diliyorum” dedi.

Etkinlikte, AB’nin ve üyelik statümüzün durumu Doç. Dr. Nail ALKAN (Gazi Üniv. İİBF) tarafından, AB’de sosyal ve parasal politikalar Yrd. Doç. Dr. Özlen ÇELEBİ (Hacettepe Üni., İİBF) ve Türkan GEDİKKAYA (TCMB) tarafından, AB’de karar alma mekanizmaları Prof. Dr. Haydar ÇAKMAK (Gazi Üni., İİBF) tarafından, proje döngüsü yönetimi ise Dr. L. Ersin ORALLI (Gazi Üni., İİBF) tarafından katılımcılara aktarıldı. Dr. ORALLI’nın sunumunun ardından, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Gülen ELMAS ARSLAN ve HİTİTSEM Müdürü E. Savaş BAŞCI’nın katılımıyla, katılımcıların sertifikaları dağıtıldı.

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube