Yayınlanma Tarihi: 29 Mart 2013 Cuma

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde Erasmus Konuğu

Erasmus Ders Verme Hareketliliği çerçevesinde Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün anlaşmalı olduğu Polonya East EuropeanStateHigher School (Przemysl)’den gelen öğretim görevlisi Małgorzata KUZBIDA ders verme etkinliğinde bulundu. Siyasi Tarih uzmanı olan ve özellikle 20. Yüzyıl Siyasi Tarihi ile Türkiye-Ukrayna İlişkileri üzerine araştırmalar yapan KUZBIDA, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencilerine Polonya’nın Kurtuluş ve Kuruluş Tarihi ile Osmanlı- Polonya İlişkileri konusunda dersler verdi. Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ahmet ÖZALP ve Öğr.Gör. Veysel DİNLER’in tercüme yoluyla eşlik ettiği derslerde, öğrenciler bir Polonyalının gözünden, Osmanlı-Polonya ilişkilerini dinleme şansını buldular. Ayrıca Osmanlı Devleti’nin Polonyalılar için kurduğu Polonezköy/Adampol üzerinden Türkiye ile Polonya arasındaki dostluk ilişkilerinin temelleri hatırlandı.

Ders faaliyetinin yanı sıra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleriyle, gelecekte yapılacak işbirliği içingörüşmeler yapan KUZBIDA, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Recai ÇINAR tarafından kabul edildi. Çok verimli görüşmelerin yapıldığı toplantıda, işbirliğinin geliştirilmesi üzerinde duruldu. Bölüm Başkanı ÖZALP, 28 Nisan 2013’te Polonya’dan misafir bir profesöröğretim üyesinin daha Bölüm’e konuk olacağını belirtti.