Yayınlanma Tarihi: 12 Nisan 2013 Cuma

Dulkadiroğulları Konaklarının İmza Töreni Geçekleştirildi

Boğazkale İlçe merkezindeki, 1723 ve 1724 numaralı parsellerde yer alan, tarihi Dulkadiroğulları konakları, “Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi” olarak kullanılmak üzere, Üniversitemize devir teslimi yapıldı.

Üniversitemize tahsisi yapılan Dulkadiroğulları’nın Haremlik ve Selamlık konakları, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Boğazkale Kaymakamı Zeliha UYAN, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza SOYSAT ve Konak Sahipleri Hasan DÖLARSLA ile Kaplan DÖLARSLAN’ın katılımları ile devir teslim imza töreni gerçekleştirildi.

Konakların 340 yıllık olduğunu belirterek, 250 yılı aşkın misafirhane şeklinde hizmet binası olarak kullanıldığını belirten Konak sahipleri Hasan DÖLARSLAN ve Kaplan DÖLARSLAN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN’a hitaben, Üniversitemizde gerçekleştirilen değerli çalışmaları gördüklerini ifade ederek, kendilerinin de katkıda bulunmaları gerektiği düşüncesinden hareketle, bu çalışmalardan Boğazkale’nin de istifade etmesi amacı ile konakları Üniversitemize tahsis etme kararı aldıklarını açıkladılar.

Üniversitemize tahsis edilen konakların  çok yakın zamanda faaliyete geçirilerek Boğazkale ilçemize büyük bir canlılık katacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, konakların Üniversitemizin eğitim, araştırma ve sosyal faaliyetlerinde kullanılacağını belirterek bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.

İmza töreninden sonra Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza SOYSAT’ı makamında ziyaret ederek, Üniversitemize devredilen konakların Boğazkale ilçemize büyük fayda sağlayacağını belirterek, vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube