Yayınlanma Tarihi: 17 Nisan 2013 Çarşamba

Rektörümüz Farkındalık Seminerine Katıldı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Çorum Yurt Müdürlüğünde gerçekleştirilen “Farkındalık Semineri”ne Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN ve idari görevleri olan akademik yöneticilerimiz katıldı.

Seminerin açış konuşmasını yapan Yurt Müdürü Erol KAVUNCU, Hitit Üniversitesinin seçkin bilim insanları ve öğrencilerini evimizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz diyerek, işbirliği, güç birliği söylemi ile katılımcıları selamladı. Bir ekip ruhuyla geleceğin teminatı gençlerimizin, huzur ve mutluluk içinde öğrenimlerini sağlamalarını amaçladıklarını belirten KAVUNCU, Üniversitemizin değerli çalışmaları ile bölgenin parlayan bir yıldızı haline geldiğini belirterek, öğrencilerimiz adına sizlere teşekkür ederim dedi.

YURTKUR Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı KASAPOĞLU da, başta Üniversitemiz  Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN olmak üzere seminere katılan Üniversitemiz öğretim üyelerine katılımları için teşekkürlerini sunarak; “bugünün tekrarı yok farkında mısın?” Sorusu ile seminer konusuna gönderme yaparak, katılımcıları selamladı.

Seminerde konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN da, katılımcıları selamlayarak, Hitit Üniversitesi olarak siz öğrencilerimizi geleceğe nasıl daha iyi hazırlarız düşüncesi ile çalışma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Konuşmasında Üniversitenin üç farklı şekilde görev sorumluluğunun olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Üniversitelerin birinci görevinin; her geçen gün sınırların daha da yok olduğu dünyamızda, evrensel ölçüler ışığında nitelikli insan gücünü yetiştirilmesi olduğu, ikinci görevinin; eğitim ve araştırma ile bilimin üretilmesi olduğu ve üçüncü görevinin de; üretmiş olduğu bilimi proje, kitap, yayın vb. araçlarla yaygınlaşmasını sağlayarak topluma fayda sunmak olduğunu belirterek, Üniversitemizin de bu yolda Bir Dünya Üniversitesi sloganı ile emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Dünyada var olan gelişmiş üniversitelerden örnekler vererek büyük üniversite olmak için ‘nerede yaptığınız değil, önemli olan ne yaptığınızdır’ diyen Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Üniversitemizin bir Dünya Üniversitesi olma yolunda ilerlediğini ve bunun en somut göstergesinin Üniversitemizin elde ettiği başarılar olduğunu belirterek, daha önceki uluslararası çalışmalarımıza ek olarak yakın tarihte; iki öğrencimizin  Dubai’de gerçekleştirilen ve Türkiye’den sadece Üniversitemiz öğrencilerinin davet edilmiş olduğu “Festival of Thinkers” ve “Education without Borders” isimli etkinliklere katılarak Üniversitemizi temsil ettiğini, yine Üniversitemizin Yakındoğu Üniversitesi ile işbirliği anlaşması yaptığını belirterek, biz Dünya Üniversitesi olamaya kalktığımızda birileri bizleri fark ediyor, hedefimiz yüksek olmalı ki,  Üniversitemiz ve beraberinde sizler güzel bir yerlere ulaşabilesiniz dedi.

Üniversitemizin Dünya Üniversiteleri sıralamasında 6900’nci sıradan 5900’nci sıraya ilerlediğini ve  Üniversitemizin elde ettiği bu başarıların doğru yolda olduğumuzu gösterdiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN sizlerin ve öğretim üyelerimizin muazzam gücü var ve bu başarıları hep  birlikte yaptık dedi.

HİTİSEM de öğrencilerimize yönelik pek çok alanda kursların verilmekte olduğunu, ERASMUS, FARABİ gibi ulusal ve uluslararası değişim programları ile farklı ülke ve şehirlerde öğrencilerimize eğitim imkanları sunulduğunu, ERASMUS’la öğrencilerimize staj hareketliliği de sağlandığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Üniversitemizde de ERASMUS İngilizce ders programı oluşturulmakta olduğunu belirterek, Üniversitemize önümüzdeki öğretim döneminde, 125 yabancı uyruklu öğrencinin öğrenim görebileceğini belirtti. Bu yabancı uyruklu öğrencilerimizle çok farklı kültürlerle bir arda yaşanıldığını göreceğimizi belirterek, beraber yaşamanın önemine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Dünya ölçeğinde yaşayacağız, dünya hepimizi ilgilendiriyor dedi ve dünyada söz sahibi olabilmek ve ayakta kalmak için rekabetin çok çetin bir şekilde ilerlediğine de dikkat çekti.

Üniversitemizde 40’ın üzerinde öğrenci kulübünün olduğunu, imkanlar dahilinde öğrenci kulüplerimize destek verildiğini ve bunun çok güzel geri dönüşlerini aldıklarını belirterek, Üniversitemiz Futsal Takımının, Güreş Takımının başarılarını hep birlikte güç ve inanç birliği ile elde ettiğimizi belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. ALKAN, öğrencilerimizin sosyal olmasına, yaşadığı çevrenin ve dünyanın farkında olmasına, sosyalleşmesinin gerekliliğine vurgu yaparak, yaşadığımız toplumun dinamiklerini bilmeliyiz ki, topluma fayda sağlayabilelim dedi.

Sizler bizim için çok önemlisiniz, bu üniversitenin olmazsa olmazı sizlersiniz, Üniversitemizin gerçek gücünü ileride sizlerin yeri belirleyecek, 20 yıl sonra sizler nerede iseniz, Üniversitemizde orada olacak, ‘insana yapılan yatırım son kuruşuna kadar helaldir, son kuruşuna kadar değer’ diyen Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, lütfen talebe olun, talep edin! Öğrenciyken sizlere ne biliyorsunuz diye çevreden soran yok ama mezun olduğunuzda soracaklar; sizde şimdiden sorgulayın ki farkındalığınız artsın, sorgulayın ki farkına varasınız, sorgulayın ki diğerlerinden farkınız olsun, sizler sorgulayın, sorunlarınızı kurumsal olarak çözelim, süreci beraber yürütelim diyerek, öğrencilerimize başarı dileklerini iletti ve konuşmasını sonlandırdı.

Soru cevap ve sonrasında ikili sohbet eşliğinde devam eden etkinlikte, Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN’a büyük sevgi gösterisinde bulunarak, -evlerine- gelmesinden mutluluk duyduklarını belirttiler. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube