Yayınlanma Tarihi: 22 Nisan 2013 Pazartesi

“Sarıkamış’tan Çanakkale’ye Bir Hürriyet Türküsü” İsimli Anma Gecesi Düzenlendi

Üniversitemiz, ÇESİAD ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlediği “Sarıkamış’tan Çanakkale’ye Bir Hürriyet Türküsü” isimli şehitlerimizi anma programına Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN, Vali Yardımcımız Hamdi BOLAT, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan CANDAN, ÇESİAD Başkanı M. Zahid YILDIRIM, Yargıtay 13. Daire Üyesi Zihni DOĞAN, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati ŞAHİN, Gebze 1. Sulh Ceza Hakimi İbrahim ÇALIŞGAN, Çorumlu Sanatçı Cemalettin KURTOĞLU,  ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Üniversitemiz Öğretim Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Anma programında Recep ERGÜL, Amil ATEŞ’in türküleri ve yöresel ağıtları izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Programın açılış konuşmasını yapan ÇESİAD Başkanı Mehmet Zahid YILDIRIM, ÇESİAD’ın kuruluş amacı ve yaptığı etkinlikler hakkında bilgiler vererek bu tür programların artarak devam edeceğini ifade etti. Bizler için canını malını feda etmiş yüce şehitlerimizi yılda bir kez değil sürekli anmamız gerektiğini belirten YILDIRIM, programa ev sahipliği yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sarıkamış Belgeseli’nin izlenmesinin ardından programa ev sahipliği yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etti. Prof. Dr. ALKAN, “Gözünü bile kırpmadan canını, malını vatanı için seve seve feda eden böyle büyük bir millete sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. Anadolu’nun her bölgesinden gelerek birlik ve beraberlik içerisinde bu vatanı savunan şehitlerimizi ruhları şad olsun diyerek anan Prof. Dr. ALKAN, duygu dolu bir konuşma yaptı.

Rektörümüz ÇESİAD ’la her zaman her ortamda iş birliği yapacaklarını ifade etti. Konuşmasında, ÇESİAD’ın öğrencilere verdiği burslara değinen Rektörümüz, kendisinin de farklı yerlerden burs alarak eğitim öğretim hayatına devam ettiğini belirterek “Bu bursları alamasaydım şimdi burada olabilir miydim?” diye konuştu. “Yaptığınız iş çok büyük bir iş, sizler için küçük meblağlar öğrenciler için çok büyük bir meblağ olabiliyor” diyen Prof. Dr. ALKAN katkılarından dolayı ÇESİAD Başkanı M. Zahid YILDIRIM’a ve ÇESİAD Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

Yöresel türküler ve ağıtlarla devam eden anma programı, il ve ilçelerdeki lise ve dengi okullarda Çanakkale ve Sarıkamış şehitlerini anlatan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube