Yayınlanma Tarihi: 29 Nisan 2013 Pazartesi

T.B.M.M. ve Mebusları Adlı Panel Gerçekleştirildi

Hitit Üniversitesi ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü “Minik Yüreklerle Büyük Eller Yapıyor, Yaşıyor, Öğreniyor” projesinin 10. etkinliği olarak İstiklal İlkokulu Temsili Meclis Başkanı Seçimi gerçekleştirildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleşen etkinlik Proje Yürütme Kurulu Üyesi olan Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Tuğba Gülen‘in T.B.M.M. Açılışı ve Mebusları adlı sunumu ile başladı. Sunumda Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Küçük Hanımlar Küçük Beyler” Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz .Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek, Ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz! sözleri büyük alkış aldı. Ardından bir haftadır propaganda çalışmaları devam eden temsili meclis başkanı seçimine geçildi.

Temsili Meclis etkinliğinde oturum açılış konuşmasını en büyük üye olan İsmail Erol gerçekleştirdi. Konuşmanın akabinde oy verme süreci başladı. İstiklal İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinden temsili meclis başkanı adayları Zeynep Nur Tunç, Süleyman Budak, Alperen Özdemir, Baki Şimşek, Mert Baltacı, Şeyma Arslan, seçimlerin sonuna kadar heyecanla sonucu bekledi.  Yapılan seçimde 112 oy kullanıldı. 111 geçerli oyun arasından 29 oy ile Süleyman BUDAK temsili meclis başkanı olarak seçildi. Seçim sonrasında yaptığı konuşmada “Bu sizin sayenizde oldu, sizin emeğinizle seçildim, hepinize teşekkür ederim” diyerek arkadaşlarını selamladı. Sandıktan çıkan üçüncü isim olan Baki Şimşek ise “İlk başta iyi gidiyordum, sonra bir şeyler oldu, kaybettim, olsun! Bu tecrübeyi de yaşamak iyiydi” diye konuştu.

Etkinliğe Proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz, Proje Yürütme Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Tuğba GÜLEN, İstiklal İlkokulu Müdürü Hüseyin GÜLER, Müdür Yardımcısı Şayan AKTAŞ, 4. sınıf öğretmenleri Hacer KARA ve Abdullah SERT, Nazife KITLAN, İsmail EROL ve İsmail DÖNGEL ile tüm 4. sınıf öğrencileri katıldılar. Proje koordinatörü olan Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz ve Öğr. Gör. Tuğba GÜLEN,  bu proje kapsamında şimdiye kadar yapılan tüm etkinliklerin başlangıç aşamasında tüm proje ekibi arkadaşlarımızla hedeflediğimiz öğrencilere tarih bilinci aşılamak ve geçmişin izini sürerek geleceğe güvenle bakmaları noktasında bireysel farkındalıklarını artırmak, çocuklarda yaratıcılık, kendine güven, inisiyatif alma, bağımsız düşünme, öz denetim ve sorun çözme potansiyellerinin geliştirilmesi, öğrencilerin  yaşadığı şehri tanımaları ile yerel ve ulusal yönetim hakkında bilgi edinmelerini sağlamak gibi temel hedeflere başarıyla ulaşıldığını görmekten gurur duyduklarını ifade ettiler. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube