Yayınlanma Tarihi: 07 Nisan 2013 Pazar

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlk Kez İlimizde Yapıldı

 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), bu yıldan itibaren yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemeye yönelik yapmaya başladığı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (YDS), ilimizde ilk kez olmak 41 il merkeziyle Lefkoşa ve Bişkek'te gerçekleştirildi. Sınava ilimizden ve çevre illerden toplam 2290 aday katılmıştır.

YDS Sınavı Nedir?

2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından, yabancı dil bilgisi seviye belirlemeye yönelik olarak, sadece Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı (YDS) yapılacaktır. Diğer yabancı dil bilgisi seviye belirleme sınavları (ÜDS/KPDS vb.) yapılmayacaktır. Ayrıca; ÖSYM tarafından uygulanan ve içeriğinde yabancı dil sorusu/testi bulunan sınavlarda yabancı dil sorusu/testi bulunmayacak, bu adayların sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde YDS’den alacakları puanlar kullanılacaktır.

Bu nedenle, 2013 yılından itibaren ÖSYM tarafından yapılan KPSS, TUS, DUS vb. sınav ve yerleştirme işlemleri ile ÜDS/KPDS sonuçlarını kullanan diğer kamu/özel kurum ve kuruluşların sınav/yerleştirme işlemlerine katılacak adayların, yabancı dil yeterliğinin belirlenmesi için YDS’ye katılmaları gerekmektedir.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube