Yayınlanma Tarihi: 10 Mayıs 2013 Cuma

Rektörümüz Almanya’da Bir Dizi Ziyarette Bulundu

Türk Alman Sağlık Vakfının (TASV) 25. Kuruluş Yıldönümü

Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, Almanya’nın Frankfurt ve Manheim şehirlerinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bu kapsamda ilk olarak Türk Alman Sağlık Vakfının (TASV) Frankfurt'taki Palmengarten'da gerçekleştirilen 25. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine katıldı. 1988 yılında Giessen Üniversitesi hastanesinde görev yapan Türk ve Alman doktorlar tarafından özellikle Almanya’da yaşayan Türkler ve diğer göçmenlerin sağlık sorunlarına çözüm bulmak için kurulan TASV’nın 25. yıl etkinliğine, Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn, Hessen Eyaleti Sosyal İşler Bakanı Stefan Grüttner, Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, University of Giessen Rektörü Prof.Dr. Prof. Dr. Joybrato Mukherjee, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile çok davetli katıldı. Rektör Prof. Dr.Mukherjee, Giessen Üniversitesinin 1607 yılında kurulan en eski üniversitelerden birisi olduğunu, halen 11 Fakültesinde 26,000 öğrencisi olan üniversitenin dünyanın pek çok ülkesindeki üniversitelerle işbirlikleri yaptıklarını, Üniversitemiz ile de benzer işbirliklerinin yapılmasından memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Manheim University of Applied Management Studies (UAMS) Ziyareti

Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin Alkan, University of Applied Management Studies (UAMS) ziyaret etti. UAMS Rektörü Prof.Dr. Franz Egle, Hitit Üniverstesini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını, oldukça yeni kurulan okullarının hızla gelişmesi için büyük bir gayret içinde olduklarını, bu süreçte üniversitemiz ile yapılacak çalışmaları önemsediklerini ve bu kapsamda özellikle öğrenci değişimleri olmak üzere çeşitli işbirliklerine hazır olduklarını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ise, üniversitemizde eğitimin uluslararasılaşması çerçevesinde yoğun gayretler gösterdiklerini, çok sayıda ikili işbirlikleri ile bilgi ve tecrübelerin karşılıklı değişimini sağlamaya çalıştıklarını, kısa bir süre öncesinde üniversitemizin Eurodesk Temas Noktası olarak onay aldığını, pek çok Avrupa Birliği fonuna ek olarak bu program çerçevesinde öğrencilerimizi pek çok farklı amaç için Almanya’ya gönderebileceğimizi ifade etti. UAMS’den Prof.Dr. Esin Bozyazi, Henrike Tyll ve yönetim kurulu üyesi işadamı Mustafa Baklanile, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sungurlu MYO Müdürü Y.Doç.Dr. Kubilay Karacif’in de hazır bulunduğu görüşmede, Üniversitemiz ile UAMS arasında başta öğrenci değişimi olmak üzere ileriye dönük farklı alanlarda yapılacak olası işbirlikleri görüşüldü. Toplantının devamında, UAMS ile Manheim İşbulma Kurumu’nun birlikte düzenledikleri Meslek Edindirme Eğitimi Sertifika törenine katılındı. Almanya Çalışma Eski Bakanı ve eyalet milletvekillerinin de hazır bulunduğu törende, Almanya’da önemli bir nufüsa sahip olan Türklerden dolayı özellikle Türkiye ile yakın işbirliklerinin yapılmasının önemi vurgulanarak, törene katılımımızdan dolayı Üniversitemize teşekkür edildi. 

Baktat Group Almanya Merkez Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Kubilay Karacif, Sungurlu’lu işadamlarımızdan Baktat Gıda firmasının ortaklarından işadamı Mustafa Baklan ve Kadir Baklan’ı da şirket merkezinde ziyaret etti. Mustafa Baklan, 1986 yılında kurulan Baktat Şirketler Grubu’ nun bünyesinde şuan 12 şirket yer aldığını ve yaklaşık 1500 çalışanları ile dünyanın 50’den fazla ülkesine satış yaptıklarını ifade etti. Sadece ticaretle değil, başta eğitime olmak üzere pek çok farklı alanlarda destek ve yardımlarının sürdüğünü ifade eden Baklan, ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan da, işadamlarımızın dünya çapındaki başarılarının ilimiz ve ülkemiz için gurur verici olduğunu, Baktat Group’un ticari faaliyetleri ile hzla bir dünya markası olma yolunda ilerlediğini ifade ederek, kendilerine başarılar diledi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alkan, yeni kurulacak olan Sungurlu MYO Kampüsünün yapılmasında herkese çok görev düştüğünü, kendilerinin de şimdiye kadar eğitime verdikleri desteklerin, Sungurlu MYO projesinde de beklediklerini ifade etti. Ziyaretin ardından Baktat Group tesislerine geçilerek, incelemelerde bulunuldu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube