Yayınlanma Tarihi: 13 Mayıs 2013 Pazartesi

Üniversitemizde Yabancı Uyruklu Bir Hocamız Daha Göreve Başladı

Üniversitemizin öğretim üye kadrosu her geçen gün arttığı gibi özellikle de yabancı ülkelerden gelen talep de giderek artmaktadır. Bu kapsamda Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde çalışmak isteyen yabancı uyruklu öğretim elemanlarından ABD vatandaşı Joseph Anthony Wheeler HİTİTSEM’de göreve başlamıştır. Sözleşmeli olarak istihdam edilen Wheeler, bir çok yabancı uyruklu öğretim elemanı arasından tecrübe ve bilgi birikimi ile sahip olduğu belgelerin uygunluğu nedenleriyle seçilmiştir. Ayrıca böyle bir görevlendirmede özellikle Yükseköğretim Kurulu’nun onayı alınmakta ve gerekli yasal prosedürler tamamlandıktan sonra göreve başlayabilmektedir.

Wheeler, özellikle yetişkin gruplar için İngilizce konuşma pratikleri, yabancı dilde sunum becerileri ve özellikle de üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından İngilizce yazılan makaleleri dil bilgisi ve yazım hatalarına karşın kontrol etme görevlerini yürütecektir. Böylece Üniversitemizin akademik kadrosu yurt içinde elde ettiği başarıları yurt dışında da sürdürebilecektir.

Göreve başlayan Wheeler’ın Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ı ziyaretlerinde, Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN, Üniversitemizde yabancı uyruklu öğretim üyesi sayısının artırılması için gerekli tüm imkanları kullanacaklarını ifade ederek, Wheeler’e çalışmalarında başarı diledi.

Türkiye ilk defa geldiğini ve görmüş olduğu ilgi ve alakadan son derece memnun olduğunu belirten Wheeler, Üniversitemize gelmeden önce WEB sayfamızı ziyaret ettiğini, Google Maps üzerinden de Çorum’la ilgili bilgiler edindiğini, Üniversitemizin ve kendisine gösterilen ilginin beklentilerinin de üzerinde olduğunu belirterek, burada çalışmaktan mutluluk duyduğunu açıkladı.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube