Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2013 Salı

Sungurlu MYO-HİTİTSİAD İşbirliğinde “Sektörel Bakış” Eğitim Programı Yapıldı

Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nun Hitit Sanayici ve İşadamları Derneği (HİTİTSİAD) ile ortaklaşa düzenlediği “SEKTÖREL BAKIŞ” adlı eğitim programının ilk bölümü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Etkinlikte HİTİTSİAD Genç İşadamları Yönetim Kurulu başkanı STATİK Mühendisliğin sahibi Gökhan SABUR ve Yönetim kurulu kurucu üye, AKYOL İnşaatın sahibi Hamit AKYOL, Sungurlu MYO öğrencileri ile bir araya geldi. Genç işadamlarının sektördeki tecrübelerini ve başarılı olmanın gerekliliklerini anlattıkları programda, öğrenciler tarafından iş adamlarına farklı konularda çok sayıda soru yöneltildi.

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu ile HİTİTSİAD işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim programı kapsamında öğrencilerin sektörde tecrübeli işadamları ile bir araya gelmesi, sektörel bilgi almak, iş yaşamı, iş bulma süreci, kurum kültürü, Türkiye’deki ve Çorum’daki sektörün geldiği nokta ve gelişmeler, rekabet etme ve rekabet şartları, değişim ve değişimin getirdiği fırsatlara özel sektörün uyum sağlama süreci hakkında öğrencilerle bilgi paylaşımı amaçlanmaktadır. Başlayan eğitim programı dönem sonuna kadar devam edecek olup, program bitiminde öğrencilere katılım belgesi verilecektir. Ayrıca eğitime katılan öğrencilerin CV’leri HİTİTSİAD bünyesinde oluşturulacak CV bankasına kaydedilecek ve eleman ihtiyacı durumunda bundan faydalanılacaktır.