Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2013 Cuma

Üniversitemiz Matematik Bölümü Tanıtım Etkinlikleri Tamamlandı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tanıtım etkinlikleri, Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi ve Çorum Anadolu Lisesi’ne yapılan ziyaretlerle tamamlandı.

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Altundağ ve Araş. Gör. Dr. Oğuzhan Bahadır tarafından gerçekleştirilen sunumlarda öğrencilere matematiğin diğer bilim dallarıyla olan ilişkileri, matematiğin hayatımızdaki yeri ve önemi, bölüm mezunlarının istihdam olanakları hakkında bilgiler verildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte genel anlamda Üniversitemizin tanıtımı ve mezunlarına yeniden öğretmenlik hakkı tanınan Fen-Edebiyat Fakültesi ve Matematik Bölümü hakkında bilgilendirme yapıldı.

Matematik Bölümü, sonuncusunu gerçekleştirdiği bu ziyaretlerle beraber toplamda sekiz ortaöğretim kurumuna ulaşmış, bu okullarda Üniversitemizi ve Matematik Bölümümüzü etkin bir biçimde tanıtmıştır.  Tanıtımlarda özellikle,  “Matematik nedir?”  sorusu matematik anabilim dalı, matematiğin tarihi, matematiğin günlük hayata olan ilişkisi üzerinde durularak cevaplanmaya çalışılmış ve öğrencilerle matematikçi ve bilim insanı olmak yönündeki deneyimler paylaşılmıştır.  Öğrenci,  öğretmen ve idarecilerin memnuniyetlerini yoğun bir biçimde ifade ettikleri bu ziyaretlerde, Matematik Bölümü gerek matematik hakkında farkındalık oluşturulması, gerekse de lise öğrencilerinin üniversite ve bölüm tercihlerinde daha bilinçli olmalarına katkı sağlamıştır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube