Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2013 Cumartesi

Merkez Kütüphanemiz, Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi Yöneticilerini Ağırladı

Üniversitemizin daveti üzerine Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Kürşat Abid AHISHALI, Şube Sekreteri Fazlı KOÇAK, Yönetim Kurulu Üyeleri Arslan ŞAHİN ve Cuma AYKAÇ Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nur ŞAT ile bir araya geldiler.

Ziyarette Üniversitemizin engelli vatandaşlara yönelik çalışmaları üzerinde konuşuldu. Üniversitemizin, engelli öğrencilerin eğitim-öğretimlerini kolaylaştırmak için önemli adımlar attığı, bu çerçevede Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Eğitim Merkezi (GETEM) ile kurumsal bir sözleşme yaptığı ve görme engelli öğrenciler için geniş bir Sesli Kitap arşivi bulundurduğu belirtildi. Ekran Okuyucu Sistemleri ile her tür basılı kaynağı sesli olarak dinleme, bunları CD veya DVD’ye aktarma imkânı veren EYE-PAL adlı bir cihazın da Merkez Kütüphanesi’nde hizmete sunulduğu ifade edilerek öğrencilerimizin yanı sıra görme engelli kişilerin Üniversitemiz Merkez Kütüphanesine gelerek binlerce kaynağı bulabileceklerini ya da okudukları materyalleri dijital ortamlara aktarabileceklerini belirtildi.

Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi yöneticilileri de teknolojinin fiziksel anlamda engelleri kaldırmasa da bilgiye ulaşmak anlamında engelleri kolaylıkla kaldırdığına işaret ederek bu hizmetlerin sunulmasından ve halka da açık olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Daha sonra Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şubesi yöneticililerine ÜniversitemizinMerkez Kütüphanesindeki cihazların kullanımı hakkında bilgi verildi ve betimlemeleri yapıldı. Burada da şube yöneticileri, dernek üyeleri ile Üniversitemizi daha da sık şekilde bir araya getirebilecekleri çeşitli proje fikirlerini paylaşarak üyelerinin ve Üniversitemizde okuyan ya da ileride Üniversitemizegelecek olan görme engelli öğrencilerin ihtiyaç hissedecekleri olanaklar ve teknolojik cihazlar hakkında bilgilerini paylaştılar.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube