Yayınlanma Tarihi: 27 Mayıs 2013 Pazartesi

Ethem Erkoç Üniversitemizde Yazı ve Kitap Üzerine Bir Söyleşiye Katıldı

Üniversitemiz tarafından “II. Kültür, Sanat, Kariyer ve Gelişim Günleri” etkinlikleri kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İş ve İnsan Kaynakları Merkezi tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Eğitimci- Yazar Ethem Erkoç’un katıldığı bir söyleşi programı düzenlendi.

Ethem Erkoç “Yazı ve Kitap Üzerine” başlığını taşıyan konuşmasına iyi bir yazar olmak için öncelikle iyi bir okur olmak gerektiğini ifade ederek başladı ve kendi yazarlık sürecinin safhalarından bahsetti. Gerek okurken gerekse yazarken sözlük kullanmanın önemi üzerinde duran Erkoç, sözlüğü edebiyatın kapısını açan bir anahtara benzetti ve kendisinin de çok sayıda sözlüğünün bulunduğunu ve sık sık onlara müracaat ettiğini vurguladı. Okul yıllarında Bursa’da Sur dergisinde ilk yazılarının yayımlandığını, daha sonra Konya’da Oku dergisinde yazdığını ve Çorum’a gelince Koparan dergisinde devam ettiğini ve Çorum’un yerel basınında ziyadesiyle yazısının yayımlandığını söyledi. Erkoç, öğretmenliği sırasında sahneleyecek oyun bulamadığı için ihtiyaçtan dolayı piyesler yazdığını ve bugün yayımlanan oyun sayısının 33’e ulaştığını belirtti. Ayrıca piyesleri dışındaki diğer eserlerini tanıtarak onların yazım ve yayım safhalarında yaşadığı kimi olayları canlı bir üslupla anlattı.

Konuşmasının son kısmında araştırmacı değil de öğretmen olmak isteyen gençlere hitap eden Erkoç, öğretmenlik mesleğinde üç önemli unsurun bulunduğunu bunların sırasıyla espri gücü, ilmi açıdan tam yeterlilik ve sınıfa hâkimiyet olduğunu belirtti ve bu üç unsur bir araya geldiğinde örnek bir öğretmenden söz edilebileceğini ifade etti. Ethem Erkoç sözlerini Konfüçyüs’ün “Allahım bana kitap dolu bir evle, çiçek dolu bir bahçe ver” şeklindeki duasıyla tamamladı.

Söyleşinin bitiminde Ethem Erkoç’a Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Meral Demiryürek tarafından plaket takdim edildi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube