Yayınlanma Tarihi: 03 Mayıs 2013 Cuma

Üniversitemiz Matematik Bölümü Tanıtım Etkinlikleri Devam Ediyor

Matematik Bölümü tanıtım etkinlikleri,  Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi ve Çorum Fatih Anadolu Lisesi’nde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fatma Muazzez Şimşir ve Araş. Gör. Rukiye Öztürk Mert’in katılımlarıyla devam etti.

Lise öğrencilerinin yoğun bir ilgi ve katılım gösterdikleri tanıtımlarda, sunu eşliğinde matematik biliminin önemi, tarihsel gelişimi ve matematiğin alt alanları gibi konular üzerinde duruldu.

Gerçekleştirilen tanıtımlarda, özellikle Fen Edebiyat Fakültesi bölümlerinden alınacak olan formasyon hakkının geri verildiği vurgulanarak, matematik bölümlerini tercih edecek öğrencilere “Matematikçi olmak nedir?” sorusu örneklerle aktarıldı.  Sunumun ardından soru cevaplarla geçen bölümde,  matematiğin korkulacak bir alan olmadığının, gündelik hayattaki birçok problemin matematiksel denklemlerle ifade edilebildiğinin, ayrıca matematiğin müzik, resim, grafik gibi sanat dallarıyla da yakın ilişki içerisinde bulunduğunun altı çizildi.

Dünden bugüne matematiğin konuşulduğu tanıtımlar,  gerek öğrencilerin, gerekse de okul idari ve eğitim kadrosunun memnuniyetlerini ifade etmeleriyle sona erdi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube