Yayınlanma Tarihi: 31 Mayıs 2013 Cuma

AFAD Alaca MYO’ da Afetler ve Yangın Sunumu Yaptı

Çorum İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü’nce Hitit Üniversitesi Alaca Meslek Yüksek Okulu’nda “ Afetler ve yangın” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Arama Kurtarma Teknisyenleri Şaban Kurt ve Efkan Erkurt tarafından yapılan sunum, öğrencilere afetler ve afetlerin oluşum şekillerinin anlatılması ile başladı. Ağırlıklı olarak deprem üzerinde durulan sunumda, ülkemizde bulunan fay(kırık)hatları harita üzerinde gösterildi. 1999 yılında yaşanan ve on binlerce insanımızı kaybettiğimiz Marmara Depremi ile ilgili video’nun izlendiği sunumda duygusal anlar yaşandı.

Arama Kurtarma Teknisyenleri Şaban Kurt, depremden önce alınacak tedbirlerin hayat kurtaracağını belirterek, özellikle binaların depreme dayanıklı olarak inşa edilmesinin önemine değindi. Deprem anında panik yapmadan en yakında ki masa ya da sıranın altına girilmesi gerektiğinin altını çizen kurt, depremde yaşanan panik nedeniyle çok sayıda can kaybının yaşandığına şahit olduklarını söyledi.

Dinleyicilerden gelen soruların cevaplanması ile devam eden sunumun son bölümünde ise yangınlar ile ilgili olarak bilgiler verilerek, özellikle yangın tüplerinin kullanımı konusunda bilgi sahibi olunmaması nedeniyle yangına müdahalelerin sonuçsuz kaldığı vurgulandı. Yangın tüplerinin 45 saniye ile 1 dakika arasında bitecek şekilde çalıştığını söyleyen Arama Kurtarma Teknisyenleri Şaban Kurt, yangın tüplerinin yangın yerine yaklaşıldıktan sonra açılması gerektiğini aksi takdirde tüpün siz yangına müdahale edemeden biteceği uyarısında bulundu.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube