Yayınlanma Tarihi: 12 Haziran 2013 Çarşamba

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesinde Elektronik Kitapların (e-kitap) Sayısı Hızla Artıyor

Üniversitemizin son dönemlerde yapmış olduğu bilişim alanındaki gelişmelere pararlel olarak, kullanımı tüm dünyada oldukça yaygınlaşan elektronik kitaplarların sayısı kütüphanelerimizde hızla artmaktadır. Kullanıcılarımızın sadece kütüphanelerimizden değil, internet erişimi bulunan her yerden ulaşılarak yararlanma imkanını tanıyan elektronik kitaplar, sadece bilgisayarlardan değil pek çok özel elektronik kitap okuyucusundan da okunabilmektedir. Kullanıcılarımızdan gelen talepler ve kütüpahenimizce yapılan alımlar sonucunda 2011 yılında yaklaşık 52,000 olan e-kitap sayımız, geçen 2 yılda yaklaşık %70 artarak bugün itibari ile 89,039’a ulaşmıştır.

Üniversitemiz kütüphanelerinde yer alan elektronik ve diğer tüm kaynaklara kütüphanemizin yenilenen  web sayfasından (www.kutuphane.hitit.edu.tr) erişilebilmektedir.