Yayınlanma Tarihi: 27 Haziran 2013 Perşembe

Üniversitemiz Akademik Araştırmalar Topluluğu (AKAT)’ndan Ankara ve İstanbul Gezisi

Üniversitemiz Akademik Araştırmalar Topluluğu (AKAT) İstanbul ve Ankara’ ya gezi düzenledi.

Geziye ilk olarak Doğuş Üniversitesi’yle başlayan AKAT, Prof. Dr. Fehim Üçışık ile yapılan sohbetin ardından Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi (BİLGESAM) Başkanı Atilla Sandıklı ‘nın konuğu oldular.

Akademik Araştırmalar Topluluğu (AKAT) öğrencileri Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM)’ndeki Ortadoğu stratejileri üzerine genel bilgilerin verildiği toplantıya katıldı. Kendi bünyelerine katılmak isteyen öğrencilerin bir makale yazıp göndermeleri ve makale seçilirse bir haftalık sertifikalı eğitim için çağrılacağına değinen ORSAM yetkilileri konferansın ardından AKAT’ a yayınlamış oldukları dergilerden dağıttı.

AKAT öğrencileri, Dış Politika Enstitüsü’nü, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi’ni, Anayasa Mahkemesi’ni ve son olarak Birleşmiş Milletler Türkiye Enformasyon Merkezi’ni ziyaret ederek yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Gezi programının tamamlanmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret eden AKAT öğrencileri, gerçekleştirmiş oldukları ziyaretlerin oldukça yararlı olduğunu belirttiler.

Rektörümüz Prof. Dr. ALKAN ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, büyük şehirleri, büyük kurumları görmenin çok önemli olduğunu ve hayatımıza illaki bir katkı sağlayacağını vurgulayarak “Bizler sizlerin daha iyi gelişimini sağlamak amacı ile gücümüz yettiğince gayret ediyoruz” dedi. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube