Yayınlanma Tarihi: 07 Haziran 2013 Cuma

“Üniversite Sanayi İşbirliğinde Projenin Yeri ve Ulusal Proje Kaynakları” Konulu Konferans Verildi

Melikşah Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Halidun Keleştemur’un katılımlarıyla gerçekleştirilen ”Üniversite Sanayi İşbirliğinde Projenin Yeri ve Ulusal Proje Kaynakları isimli" konferans Rektörlük Konferans Salonunda Sanayici ve Akademisyenlerin katılımları ile gerçekleştirildi.

Konferans sunumunda günümüzde proje hazırlama ve yönetiminin önemi, Üniversite-Sanayi işbirliğinin gerçekleştirilmesinde konunun yeri ve ulusal kaynaklardan (San-Tez, TÜBİTAK) desteklenecek proje başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı. Seminer kapsamında proje nasıl yazılır gibi konulardan ziyade, sanayiciler ile üniversitenin birlikte nasıl projeler yapabileceği, ne gibi zorluklarla karşılaşabileceği ve bunların nasıl çözülebileceği üzerinde duruldu.  Türkiye’nin teknoloji transferi noktasında artık doyum noktasına ulaştığını ve bundan sonra dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına girilebilmesi için teknoloji üretiminin şart olduğu üzerinde duruldu. Patent sayısının gün geçtikçe artmasının ise bu yolun açılmasını daha kolay hale getireceği belirtildi.

Ayrıca, Doç. Dr. Keleştemur, daha önce yürütülen ve başarı ile tamamlanan TEYDEB ve San-Tez projelerinde yaşanan deneyimleri katılımcılar ile paylaştı. Sanayi ve Üniversite’den katılımcıların söz alarak sorularını ve kendi görüşlerini iletti. Seminer sonrasında Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikalardan Çağıl Makina’nın sahibi Mehmet Çağıl, Mone Medikal Genel Müdürü Fatih Gökgöz ve Cazgır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cazgır ziyaret edilerek çeşitli fikir alışverişinde bulunuldu ve Üniversitemiz  ile yapılabilecek ortak projeler hakkında görüşüldü.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube