Yayınlanma Tarihi: 09 Temmuz 2013 Salı

İş Gücü Piyasasında Özürlü İstihdamına Yönelik İhtiyaç Analizi Projesi Tamamlandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Üniversitemiz ve Çorum Valiliği işbirliğinde Özürlüler Destek Programı (ÖDES) 2012 kapsamında gerçekleştirilen “Çorum İli İş Gücü Piyasasında Özürlü İstihdamına Yönelik İhtiyaç Analizi Projesi” nin kapanış toplantısı düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülen Elmas Arslan, Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ömer Bostancı, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. S. Oğuzhan Kıvrak, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esat Kolbaşı, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Yusuf Hoşnut, Altınokta Körler Derneği Şube Başkanı Kürşad Abid Ahıshalı ve çok sayıda davetli katıldı.

Projenin 4 ay içerisinde tamamlandığını ifade eden Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Doğan Demirci, engellilerin istihdamındaki en önemli sıkıntının, işverenlerin engelli vatandaşlara karşı ön yargılı davranmaları olduğunu vurguladı. Projenin amaçları, hedef grupları ve projeden beklenen sonuçlar hakkında bilgiler veren Demirci, projeye destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Toplantının sonunda bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Üniversitemiz, yapılan çalışmalarla sadece eğitimde değil, hayatın her yerinde toplumun her kesimine uzanan bir bilim yuvası olarak hizmet veriyor” dedi. Gerçekleştirilen projelerin gurur verici olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu tür projelere her zaman destek vereceklerini belirtti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube