Üniversitemiz Alaca Meslek Yüksek Okulu bünyesinde “Aşçılık Programı” açılması konusundaki teklifimiz; 14.08.2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görülmüştür.
Aşçılık Programının Amacı ;
Aşçılık Programı, toplu yemek hizmeti verilen yerlerde yiyecek hazırlama ve mutfak yönetim alanında çalışacak elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Programda okutulan belli başlı dersler: Besin Bilimi, Gıda Bilimi, Yiyecek Hazırlama ve Standart Geliştirme, Besin Hijyeni, Dünya Mutfaklarından Örnekler, Mutfak Yönetimi ve Denetimi gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.