Yayınlanma Tarihi: 28 Ağustos 2013 Çarşamba

Üniversitemiz Alaca MYO’da Aşçılık Programının Açılmasına YÖK’ten Onay

Üniversitemiz Alaca Meslek Yüksek Okulu bünyesinde “Aşçılık Programı” açılması konusundaki teklifimiz; 14.08.2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görülmüştür.

Aşçılık Programının Amacı ;

Aşçılık Programı, toplu yemek hizmeti verilen yerlerde yiyecek hazırlama ve mutfak yönetim alanında çalışacak elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Programda okutulan belli başlı dersler: Besin Bilimi, Gıda Bilimi, Yiyecek Hazırlama ve Standart Geliştirme, Besin Hijyeni, Dünya Mutfaklarından Örnekler, Mutfak Yönetimi ve Denetimi gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube