Yayınlanma Tarihi: 06 Ağustos 2013 Salı

Öğrencilerimiz İşaret Diliyle Engelleri Kaldırıyor

Engelli vatandaşlarımızın hayallerine tercüman olan öğrencilerimiz Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret ettiler.

Gönüllü olarak bu projeye başladıklarını ifade eden öğrenciler, Çorum İl Müftülüğü ile ortak çalışma yaptılar ve işitme engelli öğrencilere Kur'an-ı Kerim öğretmeye başladılar. Ayrıca proje kapsamında Kur'an-ı Kerim öğrenmenin yanında temel dini bilgilere yönelik de eğitim veriliyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Latif Aslan, İlahiyat Fakültesi öğrencileri Esra Ateş, Eda Uslu, Büşra Budak, ilerleyen dönemlerde “Anlatırsan Anlarım” isimli yeni bir projeye başlamayı düşündüklerini belirterek, bu proje çerçevesinde işitme engellilere hayatlarında yaşadıkları problemlerde yardımcı olmak ve sosyal yaşamlarında daha uyumlu olabilmeleri adına çalışmalar gerçekleştirmek istediklerini vurguladılar.

Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, engelli öğrencileri önemsediklerini ve bu kapsamda Üniversitemiz bünyesinde Engelli Birimi’nin oluşturulduğunu ifade ederek Hitit Üniversitesi’nin engel tanımayan, engelsiz bir üniversite olduğunu vurguladı.

Öğrencilerimizin gösterdikleri çabanın gurur verici olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalarda Hitit Üniversitesi olarak her türlü işbirliklerine açık olduklarını ifade etti.   


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube