Üniversitemiz Personel/Öğrenci Yemekhaneleri ve Kantinlerinde görevli personellerimize Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçil Türksoy tarafından “Yemekhanelerde Hijyen ve Gıda Güvenliği” konulu seminer verildi.
“Sağlık için gerekli koşulların sağlanarak, sağlığın sürdürülmesi için öngörülen tüm uygulamalar bütünü” şeklinde hijyeni tanımlayan Yrd. Doç. Dr. Türksoy, gıda üretiminde sağlık koşullarının oluşturulması ve korunmasının önemini belirtti.
Toplu beslenmede sağlık ana başlığı adı altında; personel hijyeni, gıda hijyeni, güvenilir gıda ve gıda servis edilirken dikkat edilmesi gereken hususların anlatıldığı seminer, katılımcı personellerimizin soru-cevapları ile sonlandı.