Yayınlanma Tarihi: 23 Eylül 2013 Pazartesi

Üniversitemiz ile Girne Amerikan Üniverstesi Arasında Anlaşma İmzalandı

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın Girne Amerikan Üniverstesine (GAÜ) gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, iki üniversite arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı. GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Rektörlük Binası Toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine GAÜ Rektörü Prof.Dr. Yıldırım Öner, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Sadık Ülker, Prof.Dr. Olgun Çiçek ve Doç.Dr. Zafer Ağdelen ile Genel Sekreter Sualp Davut katılırken, Üniversitemiz adına törene Rektör Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Gülen Elmas Aslan, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yıldırım Öner imza töreninde yaptığı konuşmada GAÜ küresel yurtdışı kampüsleri ile birlikte 130’a yakın üniversite ile akademik işbirliğinin devam ettiğini belirterek uluslararası akademik işbirliği anlaşamalarının öğrenci gelişimine yaptığı katkılar yanında ülke tanıtımında da önemli rolü bulunduğunun altını çizdi. Anavatan Türkiye ile KKTC arasındaki dil, kültür ve din birliğinin Türk üniversiteleri ile imzalanan akademik işbirliklerinin önemini ve maneviyatını arttırdığına vurgu yapan Prof.Dr.Öner, anlaşma ile amaçlanan hedeflerin önemli bilimsel üretimleri beraberinde getireceğini ifade etti.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ise, akademik işbirliği anlaşması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitimin uluslararasılaşması kavramının artık çok önemli hale geldiğini, yeni bir üniversite olmalarına karşın uluslararası işbirliklerine büyük önem verdiklerini ifade etti. Bu anlaşma ile iki kardeş üniversitenin öğretim elemanı ve öğrenci değişim hareketliliğinin sağlanacağına inandığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, anlaşma yapmanın elbette önemli olduğunu ama bu anlaşmalara işlerlik kazandırılmasının daha önemli olduğunu belirterek üniversitemiz öğretim elemanları ile öğrencilerinin bu işbirliklerinden maksimum seviyede yararlanabilmeleri için Rektörlük olarak her türlü teşviki yaparak destek verdiklerini açıkladı.

İmzalanan anlaşma ile Hitit Üniversitesi ve GAÜ’nün ortak bilimsel çalışmalara imza atması hedeflenirken anlaşma ile bilim insanları ve öğrencilerin akademik değişim programları kapsamında dönemsel eğitimlerine GAÜ’nün KKTC haricindeki İngiltere, Singapur, ABD ve Türkiye’de bulunan diğer üniversite kampülerinde de devam edebilecek.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube